Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další havárie na elektrokoloběžce, namol opilý jezdec s řidičákem v čistírně se zranil

Pouhé dva dny poté, co jsme informovali o nehodě muže na elektrokoloběžce, máme další podobný případ. Tentokrát ovšem jezdec vyšperkoval svoji spanilou jízdu zakončenou havárií tím, že byl namol opilý. Navíc má uložený zákaz řízení motorových vozidel.

„Dvaatřicetiletý řidič na neregistrované elektrokoloběžce jel v obci Malechov u Klatov ve směru jízdy na obec Švihov. Náhle vjel vpravo na krajnici a následně mimo vozovku do silničního příkopu, kde upadl hlavou na povrch vozovky. Při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl převezen do Klatovské nemocnice k ošetření,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Škoda na elektrokoloběžce byla tentokrát vyčíslena na pět tisíc korun. „Řidič se podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda nejel pod vlivem alkoholu. Odborné měření elektronickým přístrojem mělo pozitivní výsledek 2,60 promile alkoholu v krvi. Z dostupných evidencí policisté zjistili, že má také platnou blokaci řidičského oprávnění všech jeho dosud získaných skupin,“ doplnila mluvčí. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Minulý týden se zranil u obce Babylon na Domažlicku čtyřicetiletý muž na elektrokoloběžce. Na přímém úseku cyklostezky se pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení a najel na vozovce na kořeny stromu zvedající živicový povrch. S koloběžkou dostal smyk a upadl do levého příkopu. Při pádu utrpěl zranění. Tento jezdec měl ale test na alkhol negativní. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, koloběžka, zranění, Plzeňský, elektrokoloběžka, alkohol, zákaz řízení, havárie, Klatovská nemocnice, a.s., Klatovy, Švihov, Malechov, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další havárie na elektrokoloběžce, namol opilý jezdec s řidičákem v čistírně se zranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.