Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

ŘSD zprovozní v pátek u Nepomuku silnici I/20 z Plzně na Písek a České Budějovice

Už v pátek zprovozní Ředitelství silnic a dálnic silnici I/20 před Nepomukem. Jde o hlavní tah z Plzně do Písku a Českých Budějovic, kde často docházelo k dopravním nehodám. Silničáři tady vybudovali odbočovací pruh a rozšířili křižovatku se silnicí na obec Klášter. Práce na úseku začaly na konci července.

Stavba za 27 milionů korun začala v dubnu za částečné uzavírky. Při červnových přívalových deštích se ale terén silně podmáčel a pod silnicí, zhruba tři metry pod zemí, byly odhaleny velké dutiny. Voda se tam stahovala dlouhodobě a byly tam také problémy s podložím. Přes staveniště pak už od 23. července nebylo možné dopravu pouštět, uvedl tehdy ředitel plzeňské oblasti ŘSD Miroslav Blabol. Silnice tam měla být uzavřená do konce listopadu, ale stavbaři skončí dříve.

ŘSD uzavřelo u Nepomuku frekventovanou silnici I/20 z Plzně na Písek, kamiony musí na Přeštice

Silnici I/20 před Nepomukem, která leží na hlavním tahu z Plzně přes Nepomuk a Písek do Českých Budějovic, uzavřelo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Buduje tam odbočovací pruh a rozšiřuje silnici v místě křižovatky se silnicí třetí třídy na obec...

Objízdná trasa pro nákladní vozy vede z Plzně po silnici I/27 do Přeštic a dále po silnici II/230 do Nepomuku. Někteří řidiči nákladních aut podle stavbařů a policie nerespektovali zákazové značky a těsně před staveništěm se otáčeli a hledali cestu přes okolní vesnice, kde jsou úzké silnice a nelze tam projet. Osobní vozy dojedou z Plzně po silnici I/20 do Zhůře, kde je značka 'zákaz vjezdu'. Dále musí po objízdné trase.

Po rekonstrukci bude silnice širší a vznikl zde odbočovací pruh. „Odstranilo se nebezpečné místo, dopravní závada a doplnil levý odbočovací pruhu směrem od Plzně na obec Klášter," řekl Blabol. Dosud nebylo za zatáčku vidět. Auto, které ve směru od Plzně chtělo odbočit na Klášter, tam zastavilo, a pokud jel někdo rychle od Plzně, tak mohl do stojícího vozu nabourat. „Byl tam nevhodný směrový oblouk. A pokud řidič nedodržel sedmdesátikilometrovou rychlost, tak to vynášelo do protisměru," řekl. Loni v únoru se to stalo například řidiči, jehož vůz tam dostal smyk, čelně se srazil s autobusem a na místě zemřel.

Začátkem června tam na stavbě zavalila dělníka ve výkopu zemina. Byl uvězněný v třímetrové hloubce. Záchranářům trvalo zhruba půl hodiny, než se k němu dostali. Utrpěl rozsáhlá zranění, jimž na místě podlehl.

K tragickému pracovnímu úrazu došlo ve středu odpoledne u Nepomuku na jižním Plzeňsku. Dělníka pracujícího ve výkopu tam zavalila zemina. Jeho vyproštění trvalo desítky minut. Záchranáři pak okamžitě začali s jeho resuscitací. Veškeré jejich snahy...

Celková cena stavby bude proti původnímu plánu vyšší než smluvní, která činila 27,2 milionu Kč bez DPH. Podle Kolouška se tam provádělo výrazně více prací na zajištění odvodnění silničního tělesa.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Plzeňský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zprovozní v pátek u Nepomuku silnici I/20 z Plzně na Písek a České Budějovice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.