Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

ŘSD uzavřelo u Nepomuku frekventovanou silnici I/20 z Plzně na Písek, kamiony musí na Přeštice

Silnici I/20 před Nepomukem, která leží na hlavním tahu z Plzně přes Nepomuk a Písek do Českých Budějovic, uzavřelo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Buduje tam odbočovací pruh a rozšiřuje silnici v místě křižovatky se silnicí třetí třídy na obec Klášter. Odstraní tak místo častých nehod. Během nedávných přívalových dešťů se tam terén silně podmáčel a pod silnicí byly odhaleny velké dutiny. Přes staveniště není možné dopravu pouštět. Silnice tam bude uzavřena nejpozději do konce listopadu.

„Objízdná trasa pro nákladní vozy vede z Plzně po silnici I/27 do Přeštic a dále po silnici II/230 do Nepomuku," informoval ředitel plzeňské oblasti ŘSD Miroslav Blabol. Ředitel apeloval hlavně na řidiče kamionů, aby se původní trase vyhnuli. Někteří řidiči nákladních aut podle stavbařů a policie nerespektují zákazové značky a těsně před staveništěm se otáčejí a složitě hledají cestu přes okolní vesnice, kde jsou úzké silnice a nelze tam projet. Osobní vozy dojedou z Plzně po silnici I/20 až do obce Zhůř, kde je značka 'zákaz vjezdu'. Dále musí po objízdné trase přes Jarov. Takto jezdí už asi dva měsíce.

"Tím, že se teď staví za úplné uzavírky, tak je předpoklad, že budeme hotovi dříve," řekl Blabol. Stavba odbočovacího pruhu a rozšíření vozovky za 27 milionů Kč bez DPH teď pokračuje sanačními pracemi, přípravou konstrukčních vrstev a gabionové zdi.

Znemožnění průjezdu po polovině komunikace způsobily velké přívalové deště zhruba před měsícem. "Po odtěžení poloviny komunikace se tam začala stahovat voda z polí nad křižovatkou a druhá půlka vozovky se podmáčela," uvedl ředitel. Voda se tam stahuje dlouhodobě a také problémy s podložím tam byly delší dobu. Při stavbě se přišlo na dutiny zhruba tři metry pod zemí.

Po dokončení úprav se silnice rozšíří a vznikne tam plnohodnotný odbočovací pruh. "Je to odstranění nebezpečného místa, dopravní závady a doplnění levého odbočovacího pruhu směrem od Plzně na obec Klášter," konstatoval Blabol. Dosud nebylo za zatáčku vidět. Auto, které ve směru od Plzně chtělo odbočit na Klášter, tam zastavilo a pokud jel někdo rychle od Plzně, tak mohl do stojícího vozu nabourat. "Byl tam nevhodný směrový oblouk. A pokud řidič nedodržel sedmdesátikilometrovou rychlost, tak to vynášelo do protisměru," řekl. Zhruba před rokem se to stalo například staršímu řidiči, jehož vůz se tam čelně srazil se zahraničním autobusem a muž na místě zemřel.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Plzeňský kraj

Štítky uzavírka silnice, silnice I/20, práce na silnici, objízdná trasa, úprava silnice, nebezpečný úsek, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD uzavřelo u Nepomuku frekventovanou silnici I/20 z Plzně na Písek, kamiony musí na Přeštice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.