Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Benzin v Plzeňském kraji od minulého týdne dále zlevňuje, ceny nafty stagnovaly

Benzin v Plzeňském kraji zlevňuje už 11 týdnů po sobě, ceny nafty po desetitýdenním zlevňování stagnovaly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v regionu prodává v průměru za 34,78 Kč, před týdnem byl o 24 haléřů dražší. Průměrná cena nafty zůstala na 33,33 Kč za litr. Benzin je o 5,78 Kč na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 7,27 Kč na litru více.

Nejlevnější pohonné hmoty v kraji prodávají aktuálně čerpací stanice v okrese Plzeň-jih. Litr benzinu tam stojí v průměru 33,99 Kč a za týden tak cena klesla o 61 haléřů. Nafta tam stojí průměrně 32,11 Kč/l a od minulé středy zlevnila o 18 haléřů. Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem za týden klesla o 54 haléřů na průměrných 36,67 Kč/l. Naftu tam prodávají za 35,85 Kč/l, o 26 haléřů levněji než před týdnem.

Pohonné hmoty v celém Česku dál zlevňují, v uplynulém týdnu ale tempo poklesu cen zpomalilo. Natural se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 35,28 Kč/l, před týdnem byl o 20 haléřů dražší. Nafta zlevnila o 13 haléřů na litru, za litr teď řidiči dají průměrně 33,59 koruny. Benzin zůstává nejlevnější téměř za poslední tři roky, naposledy se na podobných cenových úrovních prodával v říjnu 2021, nafta byla naposledy levnější loni na konci července. Pohonné hmoty v ČR zlevňují zhruba od poloviny července.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 34,67 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 32,94 koruny. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 36,34 koruny a nafty 35,44 Kč.

V sousedním Německu se ceny pohonných hmot v minulém týdnu zvýšily o haléře. Podle serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 43,50 koruny. Nafta stojí v přepočtu průměrně 39,50 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ceny paliva, čerpací stanice, nafta, diesel, levnější palivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzin v Plzeňském kraji od minulého týdne dále zlevňuje, ceny nafty stagnovaly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.