Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na dálnici D5 končí oprava povrchu osm kilometrů dlouhého úseku u Rozvadova ve směru do Německa

Na dálnici D5 nedaleko od Rozvadova končí oprava osm kilometrů dlouhého úseku. Na opravě povrchu vozovky ve směru na hranice s Německem se tam pracuje už od dubna. V pondělí 17. června tam začnou práce na postupném odstranění dopravních omezení. Jedná se o stavbu za 338 milionů korun bez DPH.

„Povrch dálnice už byl na konci své životnosti a na některých místech už byl její stav považován za havarijní. I přes průběžné provádění lokálních oprav vykazovala vozovka velkou řadu závad. Během více než dvou měsíců tak byla provedena celková výměna cementobetonového krytu vozovky na více než osm kilometrů dlouhém úseku na kilometrech 136 – 144,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD).

Součástí stavebních úprav pak byla například také výměna odvodňovacích žlabů, výměna a doplnění svodidel na krajnici a na přejezdech středového dělícího pásu, obnova oplocení nebo oprava propustků a mostů. „V souvislosti s dokončením prací v řešeném úseku by tak v pondělí měly začít i práce na demontáži dopravních omezení v tomto úseku. Během středy 19. června by pak měl být tento úsek opět zprovozněn bez výraznějších omezení,“ dodal Koloušek.

Oprava byla původně plánovaná na loňský rok, ale kvůli komplikacím při výběru zhotovitele se přesunula na letošek.

I nadále pokračují na dálnici D5 práce v úseku mezi kilometry 76 a 85, které začaly 20. května a potrvají 90 dnů. Důvodem jsou práce na opravě povrchu dálnice na obchvatu Plzně. A to v obou směrech, na více než osmi kilometrech. Součástí samotné akce je pak i oprava povrchu sjezdových a nájezdových větví na EXITu 80 a povrchu vozovky v tunelu Valík. Motoristy tam čeká výrazná omezení v dopravě. Tvoří se tam dlouhé zácpy vozidel, která čekají v kolonách dlouhých několik kilometrů. 

Startuje oprava povrchu dálnice v úseku osmi kilometrů na obchvatu Plzně. Potrvá téměř 90 dní

Téměř 90 dní se bude od pondělí 20. května opravovat dálnice D5 v úseku přibližně mezi kilometry 76 a 85. Motoristy čekají výrazná omezení v dopravě. Důvodem jsou práce na opravě povrchu dálnice na obchvatu Plzně, a to v obou směrech na více než...

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD, Adam Koloušek

Štítky dálnice D5, oprava dálnice, omezení provozu, kolony vozidel, oprava povrchu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D5 končí oprava povrchu osm kilometrů dlouhého úseku u Rozvadova ve směru do Německa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.