Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vlak ráno narazil do betonové překážky, kterou na koleje úmyslně umístil zatím neznámý pachatel

, aktualizováno 4. března 2024, 11:10

Do kusů betonu, vyskládaných na koleje, narazil v pondělí krátce před půl šestou ráno vlak. Stalo se to na železniční trati číslo 180 mezi Vejprnicemi a Plzní. Betonové prvky zatím neznámý pachatel vyskládal na koleje úmyslně. Událost od rána vyšetřuje policie. Není to poprvé, kdy vlak na této trati najel do uměle vytvořené překážky. Stejný případ se stal už loni.

„Došlo k nárazu vlakové soupravy do betonové překážky pod mostem silničního severozápadního obchvatu Plzně. Na místo vyjely jednotky hasičů ze tří stanic (HS Plzeň střed, Správa železnic Plzeň, CHS Plzeň Košutka). Ve vlaku v té době cestovalo 70 osob, kterým hasiči pomohli s evakuací do přistaveného náhradního vlaku. Ke zranění pasažérů nedošlo, pouze k poškození vlaku od překážky. Vše je v šetření vyšetřovatelů Správy železnic,“ informoval mluvčí hasičů Michal Holeček.

„Dnešního dne kolem páté hodiny ráno jsme přijali oznámení, že na železniční trati mezi zastávkami Vejprnice, Plzeň - Jižní Předměstí došlo ke střetu vlakové soupravy s betonovým kvádrem, který ležel v prostoru kolejiště. Ve vlaku cestovalo 70 osob. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté se touto událostí zabývají a nyní zjišťuji veškeré okolnosti," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Podobný incident se stal už loni c červenci na stejné trati č. 180 mezi Chotěšovem a Zbůchem na Plzeňsku. Kameny tam na koleje zákeřně kdosi umístil, aby se tak pokusil vlak vykolejit. Dopustil se tak trestného činu obecné ohrožení. Vlak tehdy na místě zastavil. Na trati se nacházely ještě další vyskládané kameny. Nikdo z pasažérů jedoucích ve vlaku nebyl zraněn. Kameny na trati nakonec přerušily na dvě a půl hodiny železniční dopravu na hlavním tahu Plzeň - Domažlice a dál na Německo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Beneš

Štítky překážky na kolejích, beton na kolejích, vlak narazil do překážky, obecné ohrožení, evakuace cestujících

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak ráno narazil do betonové překážky, kterou na koleje úmyslně umístil zatím neznámý pachatel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.