Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chorvatský řidič kamionu čelí na svobodě obvinění za tragickou nehodu pod nechvalně známým mostem

Na svobodě si počká na soud chorvatský řidič kamionu, který v Klatovech způsobil tragickou nehodu pod nechvalně proslulým viaduktem v ulici 5. května. Nákladní vozidlo se pod nižší most s povolenou výškou 3,7 metru nevešlo. Stržené trosky z návěsu bohužel tentokrát dopadly na projíždějící osobní automobil. Spolujezdec v něm na místě zahynul, řidič utrpěl zranění. Řidič byl obviněn ze dvou trestných činů.

„Kriminalisté z Klatov zahájili trestní stíhání šedesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Po vyslechnutí byl cizinec propuštěn na svobodu. Nebyly zjištěny důvody, které by vedly k jeho umístění do vazby. Za způsobenou nehodu mu hrozí v případě prokázání viny až šestileté vězení.

Tragická nehoda se stala 30. ledna krátce po poledni. Šedesátiletý řidič nákladního vozidla Ford s návěsem jel ve směru jízdy od Železné Rudy. Podle dosud zjištěných informací přehlédl dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu a pod tento vjel poměrně vysokou rychlostí.

„Došlo k zachycení konstrukce návěsu o konstrukci viaduktu a dále k deformaci a stržení konstrukce návěsu. Ta dopadla na protijedoucí osobní vozidlo značky Citroen, ve kterém cestovaly dvě osoby. Spolujezdec (r. 1964) utrpěl zranění neslučitelná se životem a řidič vozidla (1958) byl převezen k lékařskému ošetření,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká. Provedené dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Havarovaný osobák měl těžce poškozenou střechu zejména na straně spolujezdce.

„Záchranáři na místě ošetřili řidiče, který utrpěl mnohočetná lehčí poranění horní části těla. Byl transportován k dalšímu ošetření do Klatovské nemocnice. Spolujezdec z Klatovska utrpěl zranění neslučitelná se životem lékař na místě konstatoval jeho úmrtí," dodala k tragické nehodě mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Viaduktu neřeknou místní jinak než „Klatovská gilotina“

Pod viaduktem s nelichotivou přezdívkou „Klatovská gilotina“ ztroskotaly v posledních letech už desítky nákladních automobilů, které se pod něj nevešly, protože nerespektovaly dovolenou výšku 3,7 metru. A to i přes viditelné dopravní značení. Situace v tomto nebezpečném místě by se měla zlepšit poté, co bude letos zprovozněn velký obchvat Klatov. Měl by se tak snížit počet kamionů projíždějících pod tímto mostem.  

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, nebezpečný viadukt, nebezpečný most, Klatovská gilotina, obviněný řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chorvatský řidič kamionu čelí na svobodě obvinění za tragickou nehodu pod nechvalně známým mostem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.