Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Po smyku vjel přívěs kamionu do protisměru, kde smetl dva osobáky. Záchranáři zasahovali u dvou těžkých nehod

U dvou velmi vážných nehod s větším počtem automobilů zasahovali záchranáři na Klatovsku. Zatímco na silnici u Plánice se střetla dvě osobní auta, při nehodě na nechvalně proslulém úseku silnice poblíž Kokšína havarovaly dva osobáky a kamion. Jeho přívěs vjel po smyku do protisměru. K první události přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Záchranáři nakonec do nemocnic transportovali celkem čtyři zraněné osoby.

„Ve směru od Klatov na Plánici jel s vozem značky Fiat Scudo dvaadvacetiletý motorista, který při průjezdu pravotočivé zatáčky zřejmě vlivem únavy přejel do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Citroën, které řídil pětadvacetiletý muž. Oba řidiči při dopravní nehodě utrpěli zranění a byli převezeni k lékařskému ošetření. Dechové zkoušky na alkohol měli oba motoristé negativní,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Oba řidiče museli z havarovaných automobilů vyprostit hasiči. „Na místě zasahovali záchranáři z pozemních výjezdových skupin z Klatovska a letecká záchranná služba. Pozemka si vzala do péče mladšího muže s lehčími zraněními a převezla ho do Klatovské nemocnice. Letečtí záchranáři transportovali druhého muže se středně těžkými zraněními při vědomí na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Při druhé nehodě u Kokšína, kde se srazila dvě osobní vozidla s kamionem vyprošťovali hasiči jednu osobu. „Záchranáři pozemní cestou transportovali do Klatovské nemocnice s lehčími zraněními šedesátiletého muže. Osmačtyřicetiletá žena ale při nehodě utrpěla středně těžké zranění. Při vědomí ji záchranáři transportovali na emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby.

Podle informací policie došlo k nehodě tak, že třiašedesátiletý řidič nákladního vozidla s přívěsem jel po silnici I/27 ve směru od Klatov na Plzeň. „Mezi Dehtínem a Kokšínem při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdní soupravy, dostal smyk, přívěsné vozidlo vjelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím automobilem značky Renault Megane a s dalším vozem Suzuki Ignis,“ popsala nehodu mluvčí policie Barbora Šmaterová. U řidiče nákladního automobilu a řidiče osobního vozu byly dechové zkoušky negativní. U řidičky si policisté vyžádali odběr krve. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 330 tisíc korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda, střet osobáku s kamionem, těžké zranění, nehoda tří vozidel, letecká záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po smyku vjel přívěs kamionu do protisměru, kde smetl dva osobáky. Záchranáři zasahovali u dvou těžkých nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.