Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po dlouhých měsících konečně končí opravy a uzavírky některých plzeňských ulic. Jinde ale práce pokračují

Motoristé v Plzni se mohou po delší době zaradovat, po čtyřech měsících končí totiž opravy několika ulic a s tím i související uzavírky a objížďky. Ulice Písecká a Štefánikova v Plzni Černicích budou opět průjezdné. Kromě toho se také od pátku 1. září vrací normální provoz MHD na tramvajové lince č. 4, jež byl omezen kvůli rekonstrukci části Klatovské. Bez omezení je také Hálkova ulice, MHD se vrátí na náměstí Českých bratří.

Písecká je plně průjezdná od dnešního dne, tedy od pátku 1. září. Do ulice Štefánikova se vrací provoz od soboty 2. září. Rekonstrukce Písecké ulice si vyžádala investici ve výši 17 milionů korun. „Součástí akce byla oprava okružní křižovatky formou kompletní výměny konstrukce vozovky včetně nových obrub, oprava Písecké ulice s lokální výměnou konstrukce vozovky, oprava chodníků, cyklostezky, zálivů, úpravy veřejného osvětlení a další,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Aleš Tolar (STAN).

Kompletní oprava zhruba 250 metrů dlouhého úseku vozovky a chodníků či jejich doplnění ve Štefánikově ulici stála cca 10,7 milionů korun. V úseku byly také doplněny bezbariérové prvky a provedena přeložka vodovodu.

„Provoz byl dnes obnoven na tramvajové lince č. 4 směrem na Bory. V srpnu byla na lince zřízena náhradní autobusová doprava kvůli opravám tramvajové trati, komunikace a vodovodu na Klatovské třídě. Bez dopravních omezeních už je také Hálkova ulice, kde k poslednímu srpnu skončila obnova vodovodu a kanalizace. V souvislosti s ukončením uzavírky na náměstí Českých bratří na Jižním Předměstí dojde od 4. září také k ukončení odklonu autobusové linky č. 22 a trolejbusové linky 16," uvedla Hana Josefová z tiskového odboru magistrátu.

Město Plzeň se snažilo spolu s dalšími investory využít pro opravy ulic na maximum právě letní prázdniny. Nicméně některé dopravní stavby, jež ovlivňují provoz, stále pokračují. O trpělivost, a to zejména v prvních zářijových dnech, žádá město zejména v lokalitě ulice Terezie Brzkové, kde se modernizuje tramvajová trať, stejně tak i v případě rozsáhlé rekonstrukce Mostu Milénia. „Komplikace se dají předpokládat příští týden, kdy nastupují děti do škol. Prosím Plzeňany, aby v maximální možné míře využívali městskou hromadnou dopravu a děkuji za to,“ doplnil náměstek Aleš Tolar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky uzavírka, oprava ulice, oprava chodníků, objízdné trasy, komplikace v dopravě, náhradní trasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dlouhých měsících konečně končí opravy a uzavírky některých plzeňských ulic. Jinde ale práce pokračují  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.