Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Z důvodu rekonstrukce se dočasně zcela uzavře náměstí 5. května v Rokycanech

Náměstí 5. května v Rokycanech se od pondělí příštího týdne až do pátku uzavře z důvodu pokládky živičného krytu. Kolem středového ostrůvku na náměstí se nyní dokončuje historicky dlážděný dvoubarevný vzor chodníku. Už od poloviny letošního března trvá dlouho připravovaná rekonstrukce Jiráskovy ulice, která zásadně omezuje dopravu ve městě.

První etapa rekonstrukce Jiráskovy ulice, od sběrného dvora ke křižovatce u Sokolovny, bude ukončena pokládkou nového povrchu v srpnu. Přesný termín pokládky město po jednání se zhotovitelem oznámí začátkem měsíce.

„Od pondělí 31. července bude uzavřeno náměstí 5. května. V pondělí dojde k frézování stávajícího krytu vozovky, v úterý začne samotná pokládka nového živičného krytu. Náměstí bude uzavřeno do pátku 4. srpna. Poté bude mít náměstí vždy uzavřeno jedno rameno, a to z důvodu dokončování rekonstrukce chodníků. U vlakového nádraží nebude možné stále parkovat. Zároveň se v prvním srpnovém týdnu položí živičný kryt v opravené části ulice Palackého. Ta však ještě zůstane nadále uzavřena,“ uvedl Ladislav Königsmark, vedoucí Odboru dopravy Městského úřadu Rokycany.

„V srpnu dojde také k pokládce živice v Jiráskově ulici, a to v části od vjezdu do sběrného dvora ke křižovatce u Sokolovny. Zhotovitel ještě musí vybudovat tři zpomalovací ostrůvky v dané komunikaci a dodělat obruby. Pokládka je naplánována na druhou polovinu srpna. Dojde tak k úplné uzavírce Jiráskovy ulice o jednom víkendu,“ doplnil Ladislav Königsmark. O přesném termínu bude město informovat začátkem srpna.

„Důvodem rekonstrukce Jiráskovy ulice byl nevyhovující stavební stav komunikace, chodníků a související infrastruktury. Rekonstrukce se týká 723 metrů Jiráskovy ulice, dále 146 metrů Pražské ulice, 58 metrů ulice Palackého v úseku Jiráskova – Josefa Knihy, ulice Svazu bojovníků za svobodu v délce 248 metrů a náměstí 5. května v délce 211 metrů. Město investuje do rekonstrukce kompletních inženýrských sítí, vodovodu, kanalizace, chodníků, stezky pro chodce a cyklisty, parkoviště, veřejného osvětlení, zeleně a sadovnických úprav a také přilehlých prostranství u vlakového nádraží a dalších přilehlých ulic," informovala mluvčí radnice Adriana Jarošová

V celé délce rekonstruovaných ulic bude provedeno nové veřejné osvětlení a vznikne 66 parkovacích míst. Bude vysazeno 86 nových stromů. Správa a údržba silnic Plzeňského kraje financuje objekt komunikace.

Jiráskova ulice je kompletně uzavřena pro nákladní dopravu, osobní automobily projedou pouze ve směru na Prahu. V úseku je snížená rychlost na 30 km/hod. Objízdná trasa pro osobní vozy od Prahy na Plzeň je ulicemi Třebízského a Soukenická. Průjezd IZS a zásobování je umožněn opravovanou Jiráskovou ulicí, stejně tak Jiráskovou ulicí projíždí linkové autobusy a MHD (směr Praha). První část rekonstrukce probíhá od 13. března. Dokončení se předpokládá do 31. srpna 2023. Jedná se o úsek od konce stavební úpravy provedené v rámci stavby okružní křižovatka Plzeňská – Jiráskova – Třebízského (vjezd do areálu Rumpoldu), konec stavebních oprav této části rekonstrukce je v křižovatce Jiráskova – Svazu bojovníků za svobodu.

Město zaplatí za rekonstrukci Jiráskovy ulice 84 milionů korun bez DPH, Správa a údržba silnic Plzeňského kraje přes 12 milionů korun bez DPH. Částečně bude akce spolufinancována z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury – cyklostezka.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová

Štítky náměstí v Rokycanech, uzavírka náměstí, rekonstrukce ulice Jiráskova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z důvodu rekonstrukce se dočasně zcela uzavře náměstí 5. května v Rokycanech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.