Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Most přes Hrádecký potok byl již v nevyhovujícím stavu, jeho oprava potrvá do poloviny listopadu

Stávající most v ulici U Panského dvora v Plzni na Doubravce je ve velmi špatném technickém stavu a dosavadní zabezpečení byla spíše provizorní. Ve čtvrtek ale začala rozsáhlá rekonstrukce mostu za osm milionů korun. Úprav se dočká také vozovka i koryto Hrádeckého potoka. Řidiči musí počítat s objízdnou trasou, pěší projdou přes dočasnou lávku.

„Stávající most je již ve velmi špatném technickém stavu. Z bezpečnostních důvodů je nyní provizorně podepřen a neumožňuje tak přejezd nákladním automobilům, což znamená třeba také popelářům, dopravní obsluze a dalším službám,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Stavební práce by měly podle harmonogramu trvat do 15. listopadu letošního roku. Na místě stávajícího mostu vznikne nový železobetonový mostní objekt o délce 4,8 metru a šířce 5,1 metru.  Společně s mostem dojde také k úpravě koryta potoka, nábřežní kamenné zdi a rekonstrukcí projde také vozovka.

„Objízdná trasa pro dopravní obsluhu a občany bydlící na pravém břehu Hrádeckého potoka v ulici U Panského dvora povede během rekonstrukce Zábělskou ulici a dále k Ejpovickému tunelu a kolem parku Potoční. Pro pěší bude vybudována dočasná lávka přes Hrádecký potok,“ dodal náměstek. 

Ohodnoť článek

Foto Správa městského statku města Plzně

Štítky doprava, dopravní omezení, oprava mostu přes Hrádecký potok, rekonstrukce mostu, objízdná trasa, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most přes Hrádecký potok byl již v nevyhovujícím stavu, jeho oprava potrvá do poloviny listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.