Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidička putovala do vazby bez slitování hned po silniční kontrole, protože nerespektovala uložené zákazy řízení

Rovnou do vazby putovala po silniční kontrole jedna řidička v souvislosti s konáním velkých dopravně bezpečnostních akcí. Při nich se policisté v Plzeňském kraji zaměřili nejen na dodržování rychlosti u osobních automobilů, ale pečlivě kontrolovali i nákladní vozidla a také cyklisty. Policisty u cyklistů zajímalo, zda, zda nejezdí po chodníku nebo nejsou pod vlivem alkoholu.

Během tří akcí zaměřených na rychlost zastavili a zkontrolovali policisté v Plzeňském kraji celkem 475 vozidel. „Přestupky zjistili u více než poloviny z nich, přesné číslo je 293. Drtivá většina byla ve spojitosti s překročením nejvyšší povolené rychlosti (217). Dalšími nejčastějšími prohřešky byly telefonování či manipulace s mobilním telefonem za jízdy (24), nevyhovující technický stav vozidla (10) nebo nepoužití bezpečnostních pásů (7),“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Asi nejzávažnější případ během dopravně bezpečnostní akce řešili policisté z Domažlic, kteří zkontrolovali nedaleko České Kubice jednatřicetiletou ženu řídící osobní automobil. Provedli u ní orientační drogový test, který detekoval přítomnost amfetaminu v těle řidičky. Ta ovšem nesouhlasila s následným lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve. Dále se ukázalo, že na základě rozhodnutí několika městských úřadů má žena několik překrývajících se zákazů řízení, kdy poslední z nich by měl vypršet v dubnu roku 2025.

„Řidička byla tedy podezřelá ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a na základě zjištěných skutečností státní zástupce souhlasil s jejím zadržením. Po potřebných úkonech ženu čekalo vazební zasedání, ve kterém soudce neměl pro její jednání pochopení a rozhodl o tom, že do vynesení rozsudku bude umístěna ve vazební věznici,“ uvedl mluvčí Hodan.

V rámci akce zkontrolovali policisté dohromady také 119 nákladních automobilů. Přestupku se dopustila téměř polovina řidičů, celkem jich bylo 51. Nejčastěji se jednalo o porušení zákona o silniční dopravě. Bylo to 20 přestupků a v souvislosti s tímto zákonem se jedná například o nedodržení stanovené doby řízení, bezpečnostních přestávek či doby odpočinku. V osmi případech neměli řidiči vyhovující technický stav vozidla, pět jich nepoužilo bezpečnostní pás a tři jeli příliš vysokou rychlostí.

Policisty z dopravního inspektorátu v Plzni pak zajímalo chování cyklistů na území města Plzně, protože někteří cyklisté například jezdí opilí a ohrožují tím jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu. Nicméně na takového cyklistu naštěstí nenarazili. Pět cyklistů však dostalo pokutu příkazem na místě za nerespektování pravidel silničního provozu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky řidička putovala do vazby, bezpečnostní akce, silniční kontrola, policejní akce, měření rychlosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička putovala do vazby bez slitování hned po silniční kontrole, protože nerespektovala uložené zákazy řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.