Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provoz na rušné Klatovské třídě zkomplikuje až do konce srpna rekonstrukce vodovodního řadu

Dopravní omezení si vyžádá rekonstrukce vodovodního řadu na Klatovské třídě, kterou aktuálně zahájila Vodárna Plzeň. Jde o úsek zhruba od borské věznice k bývalé konečné tramvají u Borského parku. Nejen motoristy na druhou potěší fakt, že městské vodárenské společnosti se podařilo v předstihu dokončit stavbu obnovy vodovodu v Liticích.

„V souvislosti s rekonstrukcí vodovodního řadu na Klatovské třídě budou muset řidiči do 31. srpna 2023 počítat s dopravním omezením. Půjde ale vždy jen o částečnou uzavírku, která umožní průjezd dopravy v obou směrech,“ vysvětlila mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá.

Předmětem stavby je rekonstrukce úseku vodovodního řadu v kapacitnějším profilu převážně ve stávající trase v celkové délce 326 metrů, a to v otevřeném paženém výkopu. „Během realizace zajistíme dodávku pitné vody pomocí provizorního vodovodního řadu, zákazníci na dodávce omezení téměř nepocítí. Při manipulaci na vodovodní síti však může dojít k přechodnému zakalení vody. Odběratelům se za případné potíže předem omlouváme,“ informovala mluvčí vodárny.

Stavbu obnovy vodovodu v Liticích, která začala letos v lednu a měla skončit v polovině června, se podařilo Vodárně Plzeň zkrátit o tři týdny. Vodárna tam měnila potrubí v délce 631 metrů. Jedná se o stavbu za více než 12 milionů korun (bez DPH).

Vzhledem k dohodě mezi Vodárnou Plzeň, vedením obvodu Plzeň 6-Litice a Správou veřejného statku (SVS) se po dokončení vodovodu podařilo zbudovat zpevněnou cestu od Litic směrem k nádrži České údolí, konkrétně k lokalitě U Červa. „Pohyb chodců po hlavní silnici tady komplikoval plynulost dopravy a hlavně byl pro chodce velice nebezpečný. Chtěl bych poděkovat Vodárně i SVS za skvělou spolupráci při stavbě i řešení nově vzniklé cesty, kterou ocení nejen lidé z Litic, ale všichni, kdo se vydají pěšky na cestu mezi Liticemi a Bory, nebo naopak. Vodárna i SVS vyšla vstříc všem našim požadavkům a práce šly rychle,“ řekl starosta Litic Michal Hausner.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabová

Štítky oprava vodovodního řadu, uzavírka, dopravní omezení, vodovod, Vodárna Plzeň, vodovod v Liticích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na rušné Klatovské třídě zkomplikuje až do konce srpna rekonstrukce vodovodního řadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.