Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Při dubnových nehodách vyhasly na silnicích v Plzeňském kraji dva lidské životy

Dva lidé zahynuli v dubnu při dopravních nehodách, které se staly na silnicích Plzeňského kraje. V prvním případě šlo o střet pěti osobních aut, kdy jeden z řidičů zemřel krátce po převozu do nemocnice. O život přišel také šestasedmdesátiletý cyklista, jenž nedal přednost při vjíždění na hlavní silnici. Během dubna řešili dopravní policisté celkem 312 nehod. Nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy.

První tragická nehoda se stala 8. dubna ve Šlovicích u Dobřan. Na silnici z Plzně do Klatov se střetlo pět osobních aut. Hasiči museli z havarovaných osobáků vyprostit dva muže. Jeden z nich utrpěl těžká zranění, druhý byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde později následkům zranění podlehl. Třetí účastník nehody vyvázl s lehčími zraněními.  

„Řidič, který jel ve směru od Plzně na Přeštice v osobním automobilu Škoda, přejel do protisměru a došlo ke střetu s vozidlem Renault. Za ním jel řidič ve vozidle značky Peugeot, které se střetlo s vozidlem Škoda. Další dvě projíždějící vozidla, jedno ve směru na Plzeň, druhé na Přeštice si poškodila boční strany,“ informovala tehdy mluvčí policie Hana Kroftová

K druhé nehodě šestasedmdesátiletého cyklisty došlo 24. dubna nedaleko Petroviček na Klatovsku. „Nehoda se stala v okamžiku, kdy senior na kole vyjížděl z vedlejší silnice na hlavní a pravděpodobně nedal přednost v jízdě sedmačtyřicetiletému řidiči osobního vozu,“ uvedla k okolnostem nehody mluvčí policie.

Cyklista při střetu se Škodou Octavia utrpěl velmi vážná zranění. „Na místě nehody záchranáři muže resuscitovali. Těžce zraněného cyklistu pak transportovala letecká záchranná služba na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ popisovala Mária Svobodová z krajské záchranky. Podle pozdějších informací policie ale muž následkům zranění podlehl.

V dubnu se v kraji stalo 312 nehod, což je o 41 více než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni, 115 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 24,79 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pondělí 24. dubna, konktrétně šlo o 17 událostí.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, dopravní nehoda, tragická nehoda, dopravní statistika, nehodovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dubnových nehodách vyhasly na silnicích v Plzeňském kraji dva lidské životy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.