Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidiči se opět musí obrnit pevnými nervy, klíčové silniční tahy v Plzni čekají jednodenní uzavírky

Na řidiče projíždějící Plzní čeká od zítřka několik omezení. Na hlavních tazích I/27 a I/20 se budou pohybovat silničáři, což si vyžádá postupné jednodenní uzavírky na několika úsecích. Práce budou rozdělené na etapy, přičemž vždy zůstane v daném směru zachován jeden z jízdních pruhů. Dopravní omezení potrvají do 21. dubna.

Kvůli opravě povrchů nechá Ředitelství silnic a dálnic ČR postupně uzavřít několik úseků na klíčových silničních tazích v Plzni. „První z oprav se dotkne silnice č. I/20 v lokalitě Sadů Pětatřicátníků. Bude probíhat v úseku ulice Sady Pětatřicátníků za křižovatkou ve směru z centra na Karlovy Vary a v ulici Karlovarská. V plánu je oprava levého i pravého pruhu vozovky, realizace zabere pro každou ze stran jeden pracovní den. Řidiči projedou po volné straně vozovky,“ přibližuje mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Řidiče na Slovanech čekají dopravní omezení, zítra začne celoplošná oprava Plzenecké ulice

Kompletní rekonstrukcí projde Plzenecká ulice na Slovanech v úseku mezi Koterovskou a Slovanskou. Stavba za téměř 44 milionů korun bude rozdělena do dvou etap po čtyřech měsících. Při obou nebude možný průjezd opravovanou částí Plzenecké ulice...

 

Druhá a třetí lokální oprava zahrnuje silnici I/27 Karlovarská. Týká se části silnice Karlovarská ke křižovatce s Lidickou ulicí, opět se bude opravovat levý a pravý jízdní pruh, objízdná trasa bude vedena volným odbočovacím pruhem. Opravy budou probíhat mezi 13. a 21. dubnem, pro každou stranu jízdního pruhu potrvá jeden den.

„Další z lokálních oprav bude na silnici I/27 v Bolevci, a to konkrétně v ulici Plaská ve směru na centrum k ulici Tachovská. Opraven bude pravý jízdní pruh, opět během jednoho dne,“ doplnila mluvčí. Jeden den v termínu mezi 13. do 21. dubnem potrvá také oprava na Klatovské ulici u křižovatky s ulicí V Bezovce, nový povrch dostane pravý jízdní pruh. Místo se bude objíždět levým pruhem. Zrušen bude v dané části odbočovací pruh doleva, a to mimo MHD, objízdná trasa povede z ulice 17. listopadu do ulice Edvarda Beneše.

„Částečné omezení čeká také silnici I/20 v části přivaděče ve směru na Písek, kdy se bude opravovat povrh v jeden den, a to mezi 13. a 21. dubnem. Místo řidiči objedou volným jízdním pruhem,“ uzavřela mluvčí. Detailnější informace a mapy s dotčenými oblastmi najdete ZDE.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky dopravní omezení, dopravní uzavírky, oprava komunikací, oprava povrchů, ŘSD, I/20, I/27

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se opět musí obrnit pevnými nervy, klíčové silniční tahy v Plzni čekají jednodenní uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.