Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Autobus značky Mercedes se srazil s dodávkou. Další mercedes zase po nehodě ochromil provoz na dálnici D5

Provoz na dálnici D5 ochromila nehoda dodávky, která v úterý havarovala na 127,5 km ve směru na Prahu. Záchranáři z místa transportovali muže se středně těžkým zraněním při vědomí na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. V pondělí záchranáři a hasiči zasahovali u nehody, při níž se na Nové Hospodě srazil autobus s dodávkou. U obou nehod figurovala vozidla značky Mercedes.

„Řidič vozidla Mercedes nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do středových svodidel. Poté zůstalo jeho vozidlo stát napříč přes dálnici. Vzhledem ke zranění nebyl muž schopen dechové zkoušky, byl proto nařízen odběr krve v lékařském zařízení,“ informovala o nehodě na dálnici D5 mluvčí policie Dagmar Brožová. Jednalo se o motoristu s německou registrační značkou.  

Vozidlo značky Mercedes figurovalo i u druhé vážné nehody. V tomto případě šlo o autobus. „Na křižovatce silnic II/199 a I/21 u obce Nová Hospoda na Tachovsku se střetl autobus s dodávkou. Šestačtyřicetiletá řidička autobusu značky Mercedes jela ve směru od Tachova, kde na křižovatce odbočila vlevo ve směru na obec Planá. Nedala přednost projíždějící dodávce značky Iveco, kterou řídil pětapadesátiletý motorista a došlo ke střetu. V obou dopravních prostředcích byli řidiči sami. Alkohol byl u obou řidičů provedenými dechovými zkouškami vyloučen. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na částku 200 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

„Záchranáři si převzali do péče ženu ročník řidičku autobusu, která utrpěla lehčí zranění a transportovali ji k ošetření do Stodské nemocnice která je aktuálně transportována do Stodské nemocnice,“ dodala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda na dálnici D5, dálnice D5, střet autobusu s dodávkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus značky Mercedes se srazil s dodávkou. Další mercedes zase po nehodě ochromil provoz na dálnici D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.