Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na návěsu kamionu shořely čtyři převážené osobní automobily. Požár na dálnici způsobil škodu za osm milionů

, aktualizováno 6. ledna 2023, 11:17

Ranní provoz na dálnici D5 na Rokycansku ve směru do Německa zcela ochromil požár kamionu, který převážel na dlouhém dvoupatrovém návěsu osobní automobily. Plameny zcela zničily čtyři vozy značky Seat. Způsobená škoda činí osm milionů korun.

„Kamion začal hořet krátce před sedmou hodinou ráno na dalnici D5 na úrovni Rokycanského letiště ve směru na Rozvadov. Požár zasáhl jeden z návěsů. Nasadili jsme dva útočné proudy,“ popsal zákrok mluvčí hasičů Petr Poncar. Ze dvou převážených vozů šlehaly vysoké plameny, bylo jasné, že požár zničí i několik dalších automobilů na návěsu. 

Hasičům se podařilo požár zlikvidovat a po osmé hodině byl provoz obnoven jedním jízdním pruhem. V místě se pak tvořily kolony. Ty se pak začaly rozjíždět kolem půl deváté podle webu dopravniinfo.cz.

„Vozidla, která hořela, byla zcela nová. Jednalo se o Seaty Ateca /Ateca Cupra. Zničena byla celkem čtyři vozidla na přívěsu. Tři zbylé vozy plameny nezasáhly. Škoda byla odhadnuta na osm milionů korun. Příčinou byla technická závada na přívěsu," doplnil během dopoledne k požáru mluvčí hasičů. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár kamionu, hořely automobily, požár na dálnici D5, dálnice D5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na návěsu kamionu shořely čtyři převážené osobní automobily. Požár na dálnici způsobil škodu za osm milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.