Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Při nehodách zemřelo loni na silnicích v Plzeňské kraji 30 lidí, nejtragičtější bilanci má Klatovsko

Dopravní nehody si za uplynulý rok vyžádaly v našem kraji 30 lidských životů. Nejtragičtějším měsícem byl srpen, kdy na dálnici D5 zemřeli tři lidé. Kamion tam prorazil středová svodidla a vjel do protisměru, kde se střetl s osobním vozem, ve kterém cestovala rodina. Vedle dvou dětí zahynul i dospělý muž. Letní prázdniny se obecně zapsaly do statik jako nejhorší za posledních pět let.

Nejčastějšími příčinami nehod byl nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Nejtragičtější bilanci má Klatovsko, kde při nehodách zemřelo 16 lidí. Nesmírně tragická nehoda se odehrála 3. srpna na dálnici D5 u Benešovic na Tachovsku. Příčinou neštěstí byl defekt na pneumatice kamionu, kvůli čemuž se obří stroj stal neovladatelným. Přeletěl středová svodidla, kde se postupně střetl se třemi osobními vozidly. Vlivem obrovského nárazu kamion zdemoloval zejména protijedoucí vůz Audi, ve kterém cestovala rodina s dětmi. Nehodu nepřežil muž a dvě děti z osobního vozu.

Nejtragičtější letní prázdniny za posledních pět let

Jedenáct lidských životů vyhaslo při dopravních nehodách, ke kterým došlo během léta. Podle policejních statistik se jedná o nejtragičtější prázdninovou bilanci za několik let. Dopraváci přes prázdniny řešili 699 událostí.

Opilí řidiči způsobili nejvíce nehod na Plzeňsku a Tachovsku, často narazí do stromu a havarují na křižovatce

Severní Plzeňsko, Tachovsko a Klatovsko jsou tři nejrizikovější místa v našem kraji, kde se můžete na silnici potkat s řidičem pod vlivem alkoholu. Vyplývá to z dat České kanceláře pojistitelů (ČKP). Tyto lokality bohužel zaujímají nelichotivé...

Naopak nejméně obětí dopravních nehod bylo v únoru, březnu, dubnu, říjnu a prosinci, vždy po jedné oběti. Celkem se loni stalo na silnicích 3586 nehod, meziročně o devět víc než v předchozím roce, což je nárůst o čtvrt procenta.

Loni bylo na silnicích kraje těžce zraněno 48 lidí, předloni jich bylo o tři víc. Lehce zraněných bylo loni 1488 lidí. Předběžná škoda způsobená při dopravních nehodách je odhadnuta téměř na 269 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky dopravní nehody, statistika, smrtelné nehody, bilance, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách zemřelo loni na silnicích v Plzeňské kraji 30 lidí, nejtragičtější bilanci má Klatovsko  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.