Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motoristům odpadne další dlouhé čekání v kolonách, konečně končí i oprava silnice I/20 v Nepomuku

Na velmi frekventované silnici I/20 spojující Plzeň a jihočeský Písek končí v Nepomuku další dlouhodobá oprava komunikace. Kvůli stavbě se tam tvořily dlouhé kolony vozidel. Motoristé tam mnohdy čekali i desítky minut. Minulý týden už na stejné silnici skončila stavba kruhové křižovatky v Losiné, která rovněž komplikovala provoz už od jara. Řidiči se tedy konečně dočkali volného průjezdu bez dlouhého zdržování.

„Práce na opravě přes 600 metrů dlouhého úseku silnice I/20 na průtahu města Nepomuk se pro letošní rok blíží ke konci. Nejpozději na konci příštího týdne by měly být z řešeného úseku odstraněny provizorní semafory. Převážná část opravy silnice I/20 už je v současné době dokončena, jde o úsek od Špitálského rybníku až po křižovatku u Normy,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Nyní práce probíhají hlavně v úseku od Normy až ke stavebninám u okružní křižovatky. Na této části komunikace byla v průběhu týdne položena ložná vrstva vozovky. Vzhledem k současným klimatickým podmínkám pak budou práce na komunikaci zastaveny a k pokládce obrusné vrstvy vozovky a k úplnému dokončení stavby dojde na jaře následujícího roku. Během zimy bude v místě stavby omezení provozu pouze minimální a doprava bude v době technologické přestávky vedena obousměrně bez potřeby kyvadlového provozu.

Skončilo nekonečné čekání v dlouhých kolonách před semafory. Kruhový objezd na důležité silnici je hotový

Motoristům naštěstí už skončilo nekonečné čekání v dlouhých kolonách před semafory v Losiné u Plzně. Tam se na hlavním tahu silnice I/20 z Plzně na Písek od dubna budoval zcela nový, velký kruhový objezd. Ten už je hotový, velmi důležitá a...

„Důvodem opravy silnice I/20 v úseku od Špitálského rybníku až po okružní křižovatku byly poruchy, které už vozovka vykazovala jako například ztráta asfaltového tmelu, příčné i podélné trhliny, vysprávky, olámané kraje vozovky nebo vyjeté koleje. Kvůli zvýšenému zatížení vozovky také muselo dojít k jejímu zesílení. V rámci opravy tak jde o kompletní výměnu vozovkového souvrství a odstranění zbytkových trhlin,“ vysvětlil Adam Koloušek.

V místech odbočovacího pruhu směrem na náměstí (u Normy) už je dále z větší části vybudován dělící ostrůvek s možností zřízení místa pro přecházení. Cena celé stavby je 29,2 milionů korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, oprava silnice v Nepomuku, kolony vozidel, kyvadlový provoz, semafory, silnice I/20

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristům odpadne další dlouhé čekání v kolonách, konečně končí i oprava silnice I/20 v Nepomuku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.