Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začaly opravy silnice na rušném Chodském náměstí, vyžádají si dopravní omezení

Plzeňané se musí poprat s dalšími omezeními. Ode dneška až do 7. prosince poběží práce na opravě silnice na frekventovaném Chodském náměstí v širším centru města. Rozdělené jsou do dvou etap, přičemž bude průjezd vždy jen jeden směr. Řidiči budou muset využít objízdnou trasu. Nutné opravy vyjdou město na bezmála 2,8 milionu korun.

„Provedení stávajícího ostrůvku v přechodu pro chodce již neodpovídá normě, proto bude rozšířen. Dojde i k opravě zastávek, kde povrch komunikace trpí hlavně při rozjíždění. Stometrový úsek komunikace na důležité křižovatce s Klatovskou, v jehož blízkosti jsou dvě školní budovy, se díky stavební úpravě stane pro všechny bezpečnějším,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Opravy se dočká i povrch zastávek před průmyslovkou, kde je zámková dlažba v již nevyhovujícím stavu. „Než dostane opravovaná část finální asfaltový povrch, bude provedena kontrola a případné zpevnění betonové podkladové desky v místě zastávky. Během stavby bude také obnoveno vodorovné dopravní značení a dojde i na opravu obrub,“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

„Po dobu oprav bude vždy uzavřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude uzavřen,“ upozornila Jana Tomanová, vedoucí magistrátního odboru dopravy.

V první etapě, která dnes začala, bude uzavřena polovina vozovky ve směru do centra města, včetně středového dělícího ostrůvku. Řidiči směřující z ulice Edvarda Beneše do centra, pak najedou na objízdnou trasu odbočením do Dobrovského ulice a poté na Klatovskou. V opačném směru bude odbočení a průjezd přes Chodské náměstí možný.

„V druhé etapě stavby, která by měla skončit 7. prosince, bude uzavřena polovina vozovky ve směru z centra. Řidiči, kteří dříve odbočovali z Klatovské na Chodské náměstí, tak budou muset pokračovat po Klatovské až k odbočení do Dobrovského. Touto ulicí se dostanou do ulice Edvarda Beneše,“ doplnila Jarošová s tím, že linkové autobusy Arriva z Plzně do Přeštic a noční linka firmy Z-Group budou zastavovat na zastávce MHD v Dobrovského ulici.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky dopravní omezení, oprava silnice, Chodské náměstí, objízdné trasy, oprava, Edvard Beneš, silnice, Aleš Tolar, Starostové a nezávislí, Arriva, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly opravy silnice na rušném Chodském náměstí, vyžádají si dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.