Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Řeka Klabava opět zahrozila a stejně jako v sobotu vystoupala na třetí povodňový stupeň

Ještě jednou pohrozila v neděli řeka Klabava na Rokycansku, která dopoledne vystoupala v Nové Huti na třetí povodňový stupeň. Po 13. hodině klesla na druhý stupeň povodňové aktivity a vzhledem k tomu, že v regionu už neprší, lze předpokládat další sestupnou tendenci.

Ze všech řek v Plzeňském kraji, jejichž hladiny se po vytrvalém dešti dramaticky zvedly z pátku na sobotu, byla situace právě na Klabavě nejvážnější. Na prvním stupni je pak Holoubkovský potok v Rokycanech, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zatímco v sobotu vyjížděli hasiči k desítkám zásahů, které souviseli s velkou vodou, v neděli už jde jen o jednotlivé případy, například čerpání vody v Chrástu na Rokycansku. Podle výhledu by navíc měly hladiny řek na horních tocích postupně klesat. Mírně rostoucí jsou pak hladiny řek na dolních tocích, například na Berounce. K dosažení byť jen prvního povodňového stupně mají ale daleko.

V noci na sobotu pršelo hlavně v oblasti Brd, kde spadlo asi 70 milimetrů srážek na metr. Podle předpovědi meteorologů by ale dnes měly srážky ubývat, na jihu se mají objevovat ojediněle přeháňky, postupně by mělo být až polojasno.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Šašek,

Štítky Klabava, povodňový stupeň, rozvodněná řeka, déšť, počasí, okres Rokycany, Nová Huť, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj, Rokycany, Chrást, Berounka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řeka Klabava opět zahrozila a stejně jako v sobotu vystoupala na třetí povodňový stupeň  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.