Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vandal zapálil plastovou prolézačku, způsobil tím škodu za 300 tisíc korun

Terčem nesmyslného útoku se stalo hřiště v Liliové ulici v Plzni na Slovanech. Dosud neznámý pachatel tam nejspíš z nudy zapálil plastovou prolézačku, čímž způsobil nemalé škody. Už dříve řádili vandalové například na oblíbeném dětském hřišti Na Hvězdě, kde poničili plot, urvali části houpaček či utrhali kliky od vstupních branek.

„Dosud neznámý pachatel zapálil v sobotu v odpoledních hodinách plastovou prolézačku na dětském hřišti v Liliové ulici. Způsobil škodu ve výši 300 tisíc korun. Policisté se případem zabývají a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až jeden rok odnětí svobody,“ shrnula policejní mluvčí Michaela Raindlová.

S naprosto nepochopitelnými útoky na dětské prolézačky a houpačky mají zkušenosti i na centrálním městském obvodu. Před časem tam někdo vylomil v oblíbeném parku Na Hvězdě část kolotoče, poničil oplocení i utrhl sedák z řetězové houpačky. Několikrát do roka musí obvod nechat vyměnit kliky od vstupních branek. Vandalský útok má za sebou také hřiště v Čermákově ulici. Tenkrát se na místě neznámý umělec vyřádil s barvou a pokreslil herní prvky vulgaritami a hanlivými obrázky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, dětská hřiště, útok na hřiště, herní prvky, žhářský útok, houpačka, Na Hvězdě, Plzeň, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal zapálil plastovou prolézačku, způsobil tím škodu za 300 tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.