Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž chtěl za pár stovek prodat kolečkové brusle, podvodník mu z účtu vysál 100 tisíc korun

Kolečkové brusle za 850 korun nabízel k prodeji prostřednictvím internetu muž z Domažlicka. Prodej ho ve výsledku přišel pořádně draho. Ze zájemce o nabízené zboží se totiž vyklubal podvodník, který dokázal získat přístup k internetovému bankovnictví své oběti a posléze si odtamtud převést 100 tisíc korun. Podobně dopadla i žena, která prodávala halenku. I ona přišla kvůli neopatrnosti o desítky tisíc.

Kriminalisté se zabývají dalším případem podvodu. Dosud neznámý pachatel prostřednictvím sociálních sítích kontaktoval muže, který inzeroval prodej kolečkových bruslí za 850 korun. Po chvilce dopisování zaslal pachatel prodávajícímu odkaz, přes který mělo dojít k zaplacení přes kurýrní službu.

„Poškozený v uvedeném odkazu vybral příslušnou banku a došlo k přesměrování do internetového bankovnictví prodávajícího, kde vyplnil přihlašovací údaje ke svému účtu a přihlášení potvrdil,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Tím získal podvodník přístup k online bankovnictví své oběti a neoprávněně provedl tři bankovní transakce za celkem 100 tisíc korun.

Halenka ji stála 50 tisíc korun

Tento případ není ojedinělý. O praktikách podvodníků se přesvědčila také žena, která srze prodejní aplikaci nabízela k prodeji halenku za 130 korun. „Zanedlouho ji kontaktoval neznámý uživatel se zájmem o odkoupení halenky, který po ženě požadoval její soukromou emailovou adresu za účelem uskutečnění prodeje. Na tu jí následně přišel podvodný odkaz na stránku požadující zadání údajů k její platební kartě. Žena tam údaje vyplnila, neboť se odkaz jevil jako oficiální,“ uvedl policista Ondřej Hodan. Krátce po zadání údajů z jejího účtu odešlo 50 tisíc korun. Na obou případech kriminalisté nadále pracují.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky krimi, podvod, internetový podvod, prodej zboží, kolečkové brusle, internetové bankovnictví, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

pro Veronika Vlastníková
Také jsem to zažil, prodával jsem 2 kola a zájemce sliboval zaplacení předem a vyzvednutí kurýrní službou. Jen nějak zapomněl uvést, o které kolo má zájem. Kvůli pochybnostem o jeho serióznosti jsem to ukončil. Nicméně nic podobného se mi stát nemůže, stačí nastavit limit denní platby a zakázat internrtové platby. V případě potřeby si to povolím, nebo navýším a pak vše vrátím zpět.

Sobota, 30. dubna 2022, 09:01Odpovědět

Veronika Vlastníková

Mě se před dvěma dny stalo úplně to stejné, je to šílené co se to teď děje. Naštěstí já jsem nepřišla o tolik peněz. Ale i tak je to šílené. Proběhlo zablokování karty. Tak snad už se mi nemůžu nabourat na účet. Je tu ještě někdo komu se to stalo? Můžu vědět jak jste to vše řešili?

Neděle, 24. dubna 2022, 11:07Odpovědět

Muž chtěl za pár stovek prodat kolečkové brusle, podvodník mu z účtu vysál 100 tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.