Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté se více zaměří na Americkou třídu či sadový okruh, blíže budou spolupracovat i s městem

Plzeňská radnice se dohodla s policií na společném postupu při zabezpečování veřejného pořádku ve městě. Jak budou společně postupovat shrnuje koordinační dohoda. Město se rozdělí na sektory podle obvodních oddělení Policie ČR. Každý pak následně bude mít přidělené hlídky, které se budou vymezené oblasti věnovat. Hlavní cíl je jednoduchý – aby se lidé cítili ve městě bezpečně.

Koordinace, spolupráce, pracovní skupiny a aktivní komunikace. To jsou hlavní body nově schváleného znění dohody o vzájemné spolupráci mezi městem a Policií ČR. Ujednání se týká vzájemné spolupráce v oblastech ochrany veřejného pořádku, předcházení páchání protiprávních jednání a sociálně patologických jevů, ochrany bezpečnosti a majetku osob či osvětě.

„Věřím, že se nám to spolu podaří především v těch místech, kterým se dnes Plzeňané občas raději vyhýbají. Ať už jde o sadový okruh, Americkou ulici a další místa, která mají sloužit především odpočinku a zábavě nás všech,“ uvedl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Policisté rozprášili gang obchodníků s marihuanou, prodávala se ve velkém v plzeňských hospodách

Organizovaný gang provozující nelegální obchod s marihuanou na území Plzně odhalili policisté během rozsáhlé akce s krycím názvem "Karpaty," do níž bylo najednou nasazeno 170 policistů. Výsledkem je sedm zadržených Čechů ve věku 28 – 51 let,...

Policie by se také měla zaměřit na lokality, kde se lidé necítí bezpečně nebo tam, kde reálně hrozí nebezpečí protiprávního jednání. Policie by do takových míst měla posílat pěší i motorizované hlídky. „Riziková místa budou definována na základě zjištění policistů, informací od občanů, ale i provedených průzkumů. Město také bude důsledně vyžadovat, aby policisté při výkonu služby aktivně komunikovali s občany, aby získali informace o pocitu bezpečí, získali si důvěru občanů a poskytovali jim potřebné informace v oblasti bezpečnosti i jejich práce samotné,“ vysvětlil radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký (ČSSD).

Město se nově bude dělit na sektory podle obvodních oddělení státní policie. Pro každý z těchto sektorů je přidělen jeden pořádkový policista Policie ČR a jeden strážník příslušné obvodní služebny. „Tyto pracovní skupiny budou základním komunikačním prvkem v otázkách bezpečnosti mezi občanem, policií a příslušným městským obvodem. Komunikace bude na bázi osobního kontaktu členů skupiny s občany, hromadným setkáním s občany, webovým portálem Bezpečná Plzeň, telefonicky, schránkami důvěry,“ dodal Zrzavecký.

Ke zjištění spokojenosti občanů s přístupem pracovních skupin budou sloužit schránky důvěry, elektronická stránka pro stížnosti občanů a průzkum spokojenosti občanů formou elektronických a tištěných dotazníků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Plzeň, policie, bezpečnost, hlídky, kriminalita, Policie České republiky, Martin Zrzavecký, důvěra, Pavel Šindelář, ODS, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se více zaměří na Americkou třídu či sadový okruh, blíže budou spolupracovat i s městem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.