Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Sportovní klub Neslyšících Plzeň se dočká nového zázemí na Košutce, hotovo by mělo být za 15 měsíců

V těsném sousedství sportovní haly Krašovská vyroste už na jaře příštího roku nový areál, který bude sloužit pro Sportovní klub Neslyšících Plzeň. Stavba za 36 milionů korun má být náhradou za současný areál klubu v Lobzích. Město pozemek potřebuje pro stavbu části městského okruhu.

„Město Plzeň vybuduje kvalitní zázemí s vnějším sportovištěm pro SK Neslyšících. Tím klub získá mnohem kvalitnější prostory, než jsou ty současné ve Vyšehradské ulici v Lobzích. Plzeň současný areál SK Neslyšících potřebuje na stavbu Městského okruhu, konkrétně úseku Na Růžku – Na Roudné,“ vysvětlil primátor města Plzně Pavel Šindelář (ODS).

V květnu 2023 by se klub měl dočkat zázemí s klubovnou, šatnami a sociálním zařízením. Pod přesahem střechy nad hlavním vstupem a terasou vzniknou venkovní pobytové prostory. „Klubu bude také sloužit venkovní víceúčelové hřiště včetně umělého osvětlení, hřiště na beachvolejbal a tři hřiště na pétanque. Celkové náklady na výstavbu jsou 36 milionů korun včetně DPH,“ přiblížil náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO), do jehož gesce spadá odbor, jenž má výstavbu na starost.


Vizualizace nového sportovního areálu, zdroj: SUNCAD, s.r.o

Celková stavba se bude skládat ze tří částí. Z klubovny, zázemí pro venkovní sportoviště a zázemí pro zaměstnance. Objekt bude bezbariérový. Součástí projektu je také parkoviště pro 22 osobních aut a dvě místa pro imobilní. Město už se zhotovitelem podepsalo smlouvu a v příštím týdnu předá staveniště. 


V roce 2018 zachvátil prostory klubu požár, foto: HZS Plzeňského kraje

Sportovní klub Neslyšících Plzeň vznikl v roce 1943, tehdy se jmenoval Sportovní klub Hluchoněmých. Od té doby neustále měnil svoje místo působení. Zhruba od roku 1961 se nacházel v prostorách SK v Plzni Lobzích. „Původní prostory měly nevlídné sociální i tréninkové zázemí. Již přes 25 let se hovořilo o tom, že stávající místo bude nutné opustit z důvodu, že přes pozemek SK Neslyšících povede pozemní komunikace. V roce 2018 stávající prostory vyhořely a díky pochopení Magistrátu města Plzně neslyšící sportovci stavbou nového pavilonu a sportoviště získají odpovídající zázemí pro svoji činnost,“ dodal předseda spolku SK Neslyšících Plzeň Pavel Železný.

Město Plzeň opraví sportoviště u čtyř svých základních škol za více než čtyři miliony korun

Na opravu svých sportovišť získají čtyři plzeňské základní školy od města částku přesahující dohromady čtyři miliony korun. Konkrétně se jedná o 11., 21., 26. a 34. základní školu. S podporou školám souhlasili radní města, schválit finanční...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky SKN, Sportovní klub neslyšících Plzeň, sport, sportoviště, Košutka, Lobzy, stavba, okruh, Plzeň, sportovní klub, Pavel Šindelář, ODS, Roman Zarzycký, Roudné, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní klub Neslyšících Plzeň se dočká nového zázemí na Košutce, hotovo by mělo být za 15 měsíců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.