Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

"Lucík“ domaloval. Vandalovi, který má na svědomí chodník na náměstí, hrozí rok vězení

Policisté už znají jméno umělce, jenž řádil v ulicích v západočeské metropole. Mladého muže dopadli krátce poté, co v jednu ráno s pomocí válečku vyzdobil další chodník v Pražské ulici. Vandal se na místě přiznal, že nápis „Lucík“ na náměstí z letošního ledna má na svědomí také on a že tak nejednal poprvé. Nyní mu hrozí až jeden rok vězení.

„Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci sedmadvacetiletému muži z Plzně. Ten v úterý v jednu hodinu ráno poničil chodník v ulici Pražská. Bílou barvou za pomoci malířského válečku napsal na chodník nápis "LUCÍK". Strážci zákona následně vandala zadrželi v ulici Americká. Mladý muž se jim na místě přiznal, že "LUCÍK" je jeho dílo,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muž dále uvedl, že nápis namaloval na náměstí Republiky i v minulosti. Naposledy se tam objevil v lednu letošního roku, kdy čerstvou barvu roznesli na botách lidé do okolí. Nápis na náměstí muž napsal během noci, a to konkrétně mezi kašnu Chrtice a veřejné toalety.

Opilý vandal řádil na Slovanech i v lednu 2020, foto: MP Plzeň

V Plzni to není poprvé, co se policisté setkali s vandalem, který právě tímto nápisem vyzdobil plzeňské ulice. Začátkem loňského května zadrželi městští strážníci sedmadvacetiletého muže, který text “Lucík“ napsal na zámkovou dlažbu na Slovanech. Dechová zkouška u něj odhalila dvě promile alkoholu. Další případ se stal 20. ledna roku 2020 a opět se v něm objevuje nám známý nápis. Policisté na místě načapali mladíka, který vyzdobil chodník u domu ve Velenické ulici. Tenkrát nadýchal 2,58 promile.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, krimi, sprejer, Plzeň, náměstí, dlažba, Lucík, policie, chodník, nápis, věznice, Náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Lucík“ domaloval. Vandalovi, který má na svědomí chodník na náměstí, hrozí rok vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.