Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Před víkendem leží na sjezdovkách šumavského Špičáku až 70 cm sněhu

Na sjezdovkách šumavského lyžařského areálu Ski & Bike Špičák leží před víkendem 50 až 70 cm technického sněhu v kombinaci s přírodním. Mimo sjezdovky je napadáno 25 – 30 centimetrů přírodního sněhu, což ocení zejména běžkaři i skialpinisté.

Veřejnost musí počítat s tím, že se po oba víkendové dny jedou lyžařské závody na spodní části sjezdovky číslo 3. Slalomové. Do jejich ukončení bude tak pro veřejnost tato část uzavřena. Její horní úsek stejně jako dalších 10 tratí jsou ale samozřejmě lyžařům k dispozici. „Po prozatímním rekordním víkendu této sezony, kdy u nás v sobotu 15. ledna lyžovalo 2200 lidí, v neděli 16. ledna pak 1500, je návštěvnost i v tomto pracovním týdnu velmi dobrá. Denně v areálu lyžuje v průměru 900 lidí, máme tu mj. hodně školních kurzů. Prozatímní lednová čísla jsou tak obdobná jako v předcovidových sezonách,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.               

Podmínky a přijatelné množství sněhu konečně také umožní výstavbu snowparku na Lubáku (sjezdovka č.6), kterou pro Ski&Bike Špičák zajišťuje specializovaná firma. „Ještě svah Lubáku dosněžujeme a příští týden se na něm začnou objevovat první jednodušší překážky. Postupně začnou přibývat ty větší a složitější,“ dodává k dalšímu rozšiřování nabídky areálu Kasík.        

Aktuálně se na šumavském Špičáku lyžuje na 11 sjezdovkách. Z těch hlavních pak na jedničce Turistické (modrá), dvojce U zalomeného (červená), trojce Slalomové (červená) a rodinné Spodní Šanci (modrá, číslo 5). Dále také na sjezdovce od hlavního parkoviště (č.10), pro děti a začátečníky ještě na tratích pod hotelem Sirotek (č. 7 a 8) či dětském hřišti s pohyblivým kobercem (č.11) před chatou Hanička.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezóna, zasněžování sjezdovek, sníh, lyžování, sjezdovka, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před víkendem leží na sjezdovkách šumavského Špičáku až 70 cm sněhu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.