Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Perná noc záchranářů. Vyjížděli k muži sraženému vlakem a k opilému chodci, kterého smetlo auto

K muži sraženému vlakem a k chodci, kterého srazil automobil, vyjížděli v sobotu před půlnocí složky IZS v Plzni a v Nýřanech na Plzeňsku. Oba muži utrpěli pře střetech těžká zranění. Sražený chodec byl v okamžiku nehody silně pod vlivem alkoholu. U muže sraženého vlakem nebylo možné provést zkoušku na alkohol. Je ale velmi pravděpodobné, že i v tomto případě sehrál alkohol důležitou roli.  

V Nýřanech zasahovali okolo půlnoci záchranáři na vlakovém nádraží. Projíždějící nákladní vlak tam v menší zachytil šestačtyřicetiletého muže, který tam ležel u kolejiště. Brzdící vlak tělo zachytil a vlekl ho několik metrů. „Muž utrpěl těžká zranění, byl ale při vědomí. Transportovali jsme ho oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ informoval Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

„Policisté u strojvůdce vlaku provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U zraněného muže nebylo možné z důvodu zranění dechovou zkoušku provést, proto nařídili odběr krve. Veškeré okolnosti případu prověřují policisté z územního odboru Plzeň venkov,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Ivana Jelínková.

Na křižovatce ulic Americká a Klatovská v centru Plzně, kde je hlavně večer a o víkendech velmi živo, srazil osobní automobil chodce. Zraněný chodec podle záchranářů utrpěl středně těžké zranění. Při transportu na urgentní příjem do fakultní nemocnice byl při vědomí.

„Jedenačtyřicetiletý chodec vstoupil do vozovky v prostoru křižovatky, kterou projížděl osobní automobil značky VW. Dvacetiletý řidič jel ve směru na Bory. U řidiče policisté alkohol vyloučili dechovou zkouškou. U chodce byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem, a to 2,19 promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí policie Ivana Jelínková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Železná Ruda

Štítky sražený chodec, nehoda na železnici, vlak srazil chodce, střet s vlakem, těžké zranění, opilý chodec, alkohol, Nýřany, úraz, Plzeň, dechová zkouška, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Volkswagen

Perná noc záchranářů. Vyjížděli k muži sraženému vlakem a k opilému chodci, kterého smetlo auto  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.