Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klusej to dát do pořádku, vyzývá zpěvák Marek Ztracený vandala, který poškodil anděly v Železné Rudě

Obyvatelé Železné Rudy zuří nad nepochopitelným chováním neznámého vandala, který poškodil dva vánoční anděly umístěné u kostela. Věc neušla ani známému zpěvákovi Marku Ztracenému, který na šumavské městečko nedá dopustit. Na svých sociálních sítích sdílel fotografie andělů a vzkaz pro toho, jenž je má na svědomí. Starosta města uvedl, že případ předají policii.

„Na první fotce vidíte anděly v Železné Rudě u kostela! Je to fakt krásný kout našeho městečka. Bohužel je nějaký chudák nechal padnout, nebo když použiji ten krásný text Karla Kryla – jim ulámal křídla. Rozuměj – nějaký vožralý idiot v noci šel a rozkopal je. Člověk může mít zkrat a nechci hned soudit. Já už se nedělal kravin, ale tohle? Jestli si chlap a máš nějaký charakter a srdce, tak si dej vývar až se probudíš a pak to naklusej dát celé do pořádku!“ uvedl Marek Ztracený na svém facebookovém profilu.

O události informoval i starosta. Podle něj se musel celý incident odehrát během noci. „Peněžitá škoda je značná, takže věc bude samozřejmě řešit Policie. Ale ještě horší je, že existují primitivní vandalové, kteří jsou schopni zničit něco tak krásného a kazit jiným vánoční pohodu. Je to k vzteku a k pláči, ale my se nedáme,“ říká starosta Železné Rudy Filip Smola (ČSSD). 

Podle policie způsobil pachatel škodu ve výši 67 tisíc korun. „Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Policisté případ dále prověřují,“ doplnila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

O svého anděla přišla začátkem prosince Chodová Planá, ukradl ho zloděj

Letos se nejedná o první nepochopitelný případ, kde hlavní roli hrají vánoční dekorace a drzost některých jedinců. O svého anděla přišla začátkem prosince Chodová Planá. „Zatím neznámý pachatel tam kolem 3:00 hodiny odcizil osvětleného anděla vysokého přibližně dva metry, který byl instalován poblíž schodů k místnímu kostelu,“ komentovala tehdy případ policejní mluvčí. Zloděj svým činem způsobil škodu za 20 tisíc korun. Policie po něm nadále pátrá.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Marek Ztracený

Štítky vandalové, vánoce, anděl, Železná Ruda, Marek Ztracený, policie, kostel, Karel Kryl, ČSSD

Klusej to dát do pořádku, vyzývá zpěvák Marek Ztracený vandala, který poškodil anděly v Železné Rudě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.