Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náklaďák si ustlal na boku v kukuřičném poli, utrhla se pod ním krajnice

Pětačtyřicetiletý řidič se chtěl bezpečně vyhnout protijedoucímu vozu, nakonec on sám skončil v poli nedaleko Ohučova na Domažlicku. Během manévru totiž vjel na pravý okraj komunikace, která se pod tíhou nákladního auta utrhla. Muž neutrpěl žádná zranění. Škoda na vozidle a návěsu ale činí půl milionu korun.

Řidič jedoucí s nákladním vozidlem DAF s návěsem Schwarzmüller ve směru od obce Ohučov na Holýšov se dle svých slov vyhýbal s protijedoucím nákladním vozidlem, jehož řidič jel ve svém jízdním pruhu u středu vozovky.

„Z obavy, aby se s protijedoucím nákladním vozidlem bezpečně vyhnul, najel částečně vpravo za pravý okraj komunikace, která se pod tíhou nákladního vozidla utrhla. V důsledku toho sjel do silničního příkopu a následně havaroval v kukuřičném poli, kde se vozidlo převrátilo na pravou stranu. Ke střetu s protijedoucím nákladním vozidlem nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Dechová zkouška na alkohol vyšla u muže s negativním výsledkem. Horší je to se samotným autem. „Škoda na nákladním vozidle DAF byla vyčíslena na 300 tisíc korun, na návěsu 200 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, nákladní vůz, policie, doprava, Domažlice, nákladní automobil, okres Domažlice, DAF, Holýšov, Ohučov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklaďák si ustlal na boku v kukuřičném poli, utrhla se pod ním krajnice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.