Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Policie stíhá plzeňskou soudkyni z šíření koronaviru, žena vinu odmítá

Po skončení nařízené karantény měla soudkyně nastoupit zpět do práce s rýmou. O dva dny později byla pozitivní na covid-19. Policie nyní ženu obvinila z šíření nakažlivé nemoci. Informaci přinesl deník Právo, kterému soudkyně informaci potvrdila a dodala, že proti stíhání podá stížnost.

Čtyřiačtyřicetiletá soudkyně Krajského soudu v Plzni údajně šířila koronavirus. Podle vyšetřovatelů nastoupila po nařízené karanténě zpět do práce i přesto, že byla nachlazená. Policie už ženu stíhá pro trestný čin šíření nakažlivé choroby. Soudkyně vinu odmítá.

Nic jsem neporušila. Nikoho jsem nenakazila, nikdo kvůli mně neumřel. Postup policie mě překvapil, budu se bránit,“ uvedla soudkyně novinářům z deníku Právo. Dále doplnila, že se řídila pokyny ministerstva zdravotnictví a ještě během karantény podstoupila kontrolní test s negativním výsledkem. Karanténu jí pak ukončil lékař.

Soudkyně se zastal i její nadřízený, předseda krajského soudu Alexandr Krysl. Obviněnou hodnotí jako pracovitou ženu, která by se dle jeho slov ničeho takového nedopustila. Má tak pochybnosti o objektivnosti trestního řízení.

„Trestní oznámení podala jiná soudkyně našeho soudu. Její manžel je státním zástupcem v Plzni. Přesto věc nebyla předána mimo působnost Krajského státního zastupitelství v Plzni. Nemám ani žádnou zprávu o tom, že by policie nebo státní zastupitelství požádalo prezidenta republiky o souhlas s trestním stíháním, jak to vyžaduje ústava v případech, kdy je soudce stíhán v souvislosti s výkonem funkce,“ dodal Krysl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto | Zdroj Právo

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeň, šíření nemoci, soud, obvinění, policie, karanténa, Právo, Alexandr Krysl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá plzeňskou soudkyni z šíření koronaviru, žena vinu odmítá  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.