Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Správa rezerv posílá do Plzeňského kraje stovky tisíc injekčních stříkaček a jehel

Tři čtvrtiny nouzových zásob jehel a stříkaček rozveze Správa hmotných rezerv (SSHR) do všech krajů a fakultních nemocnic v republice. Celkem se jedná o více než osm milionů injekčních stříkač a jehel. První zásoby dorazily do Plzeňského kraje, který je začne postupně rozdělovat do očkovacích center.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 318 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 99 267 osob. Zemřelo 1580 lidí. Nejvíce nakažených je momentálně v Plzni (130), následuje severní Plzeňsko (62), Klatovsko (40), jižní Plzeňsko (39), Rokycansko (20), Tachovsko (19) a Domažlicko (8).

„První zásilka putuje do Plzeňského kraje. A to téměř 300 tisíc jehel a zhruba 325 tisíc stříkaček pro aplikaci očkování a 22 tisíc jehel a stejný počet stříkaček pro ředění očkovací látky včetně 450 kusů ředícího roztoku. Další kraje budou v dalších dnech následovat. Závozy budeme realizovat nejpozději do konce srpna,“ uvedla SSHR na svém Twitteru. Vše se distribuuje na základě požadavku ministerstva zdravotnictví.

Plzeňský kraj začne s přerozdělováním materiálu příští týden podle požadavků jednotlivých očkovacích center. Dodávka je určená jen a pouze pro potřeby očkování. „Materiál je určený pro nemocnice a jejich očkovací centra, pro mobilní týmy, možnost požádat o dodávku mohou i praktičtí lékaři pro děti i dospělé, kteří očkují," upřesnila mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

S očkováním proti koronaviru se v Česku začalo 27. prosince loňského roku. Do dnešního dne zdravotníci podali přes 10,5 milionu dávek vakcíny. Zhruba polovina populace již má očkování dokončené. Nicméně je to podle odborníků stále málo. Aby se virus nešířil ani mezi neočkovanými lidmi, je třeba nejméně 70 procent plně očkovaných.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Správa hmotných rezerv

Štítky zdraví, očkování, vakcína, materiál, správa hmotných rezerv, Plzeňský, jehla, stříkačka, Plzeňský kraj, Správa státních hmotných rezerv, očkovací centrum, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Klatovy, okres Rokycany, Ministerstvo zdravotnictví České r

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa rezerv posílá do Plzeňského kraje stovky tisíc injekčních stříkaček a jehel  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.