Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Technaři přijíždějí na místo konání free tekno party pod hradem Klenová, zatím převažují cizinci

Desítky automobilů, obytných vozů a dodávek s aparaturou a stany směřují teď v podvečer na místo konání free tekno party v bývalém vojenském prostoru poblíž Janovic nad Úhlavou na Klatovsku. Organizátoři technoparty si od soukromého vlastníka pronajali pozemky pod hradem Klenová. Očekává se, že dorazí až tisíce členů tekno subkultury. Zatím se teprve staví soundsystémy i stany.

„Zatím najíždějí především zahraniční účastníci akce. Nejvíce je tady automobilů s francouzskými značkami. Zatím je klid, hudební produkce měla podle oznamovatelů akce začít v 18.00 hodin, ale ještě se nikde nehraje,“ uvedla z dějiště akce mluvčí policie Dana Ladmanová. Lze předpokládat, že ještě během dnešního večera a noci na sobotu budou v provozu první soundsystémy. Během noci budou přijíždět další lidé. Větší nápor návštěvníků akce se ale očekává až v sobotu.  

Policie situaci monitoruje. Bude po celou dobu dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu před, během a samozřejmě i po skončení akce.  

Starosta Janovic Michal Linhart v předstihu informoval obyvatele města i okolních obcí, že se od pátku 6. srpna do neděle 8. srpna se bude v bývalém vojenském prostoru pod hradem Klenová konat soukromá hudební akce typu „technoparty,“ se kterou nemá město Janovice nad Úhlavou nic společného. A že lze očekávat hlučný víkend.

Free tekno party se koná na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka a událost byla řádně oznámena místnímu městskému úřadu. „Jako starostu města, které bude akcí velmi zasaženo, by mě zajímalo, proč vlastník pozemků neumožnil konání takové akce v obci, kde on sám žije. Snad se někdy dočkám odpovědi,“ konstatoval starosta Janovic Michal Linhart.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky free tekno, technoparty, soukromá akce, vojenský prostor, Klenová, Klatovsko, hrad, Janovice nad Úhlavou, pozemek, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technaři přijíždějí na místo konání free tekno party pod hradem Klenová, zatím převažují cizinci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.