Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bobr si to štrádoval přímo po rušném plzeňském bulváru, nahánět ho museli strážníci

Zavalitým hlodavcům se v ulicích západočeské metropole zjevně velmi zalíbilo. Už podruhé totiž městské strážníky zaměstnal tento nezvaný turista. Po výletu k pivovaru si to tentokrát další zbloudilec mašíroval po chodníku na Americké třídě.

Bobr evropský je až jeden metr dlouhý zavalitý hlodavec vážící kolem 30 kilo. Za posledních zhruba 15 let se začal opět vracet na naše území. Dáno to bylo především řadou záchranných programů. Dnes ho můžeme potkat všude v Plzeňském kraji.

Bylo krátce po druhé hodině ráno, když se na tísňovou linku obrátil pětatřicetiletý muž s tím, že se po Americké třídě pohybuje bobr. Na místo se hned vydali strážnici ze skupiny odchytů zvířat a bobrův výlet ukončili. „Tentokrát zvíře strážníci odchytili rukama zvíře vypustili u řeky do volné přírody,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Vodní hlodavec vážil zhruba 35 kilo a rozhodně není prvním tulákem v plzeňských ulicích. O pár kilo lehčí kus totiž minulý týden zahlédl řidič, který projížděl úsekem mezi čerpací stanicí a Pivovarskou bránou v centru Plzně. Mezi jízdními pruhy se tam na travnatém pásu nerušeně procházel bobr. Motorista okamžitě informoval o svém poznatku městskou policii. 

„Strážníci přijeli na místo a přibližně 30 kilogramů vážící zvíře odchytili s pomocí uzavíratelného podběráku. Poté bobra přemístili do nedalekých Štruncových sadů, kde ho vypustili zpátky do řeky,“ řekla k případu mluvčí.

V posledních dnech to nebyl zdaleka nebyly jediné výjezdy městské policie k odchytu zvířete. Obrátila se na ně například vyděšená žena, kterou vylekal had. Jak se ukázalo, šlo o užovku obojkovou, kterou pak strážníci vypustili zpět do přírody. V dalším případě na zahradě jinou volající překvapila želva nádherná. Tu policisté převezli ke zvířecím záchranářům do Zábělské ulice. Tam putovala také andulka vlnkovaná, která ulétla majiteli a spadla do řeky. Z vody ji vylovila návštěvnice blízké restaurace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Plzně / Pixabay

Štítky bobr, ulice, odchyt bobra, městská policie, hlodavci, obecní policie, Plzeňský kraj, pivovar, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobr si to štrádoval přímo po rušném plzeňském bulváru, nahánět ho museli strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.