Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Předpremiéra filmu, sraz amerických vozů i oslavy legendární železniční trati

Konečně je tady víkend a tentokrát nabízí pestrou škálu akcí. Pokud nemáte plány na dnešní večer, můžete vyrazit na předpremiéru filmu do amfiteátru na Lochotíně. Snímek “Prvek, Šampon, Tečka a Karel“ se natáčel také v Plzni a jeho promítání je součástí filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST. Sobota a neděle nabídne také koncerty, srazy unikátních vozů i oslavu trati v Bezdružicích.

Filmové promítání

Plzeňský amfiteátr na Lochotíně slibuje mimořádný filmový zážitek. V pátek 16. července se zde uskuteční od 20 hodin předpremiéra českého filmu “Prvok, Šampon, Tečka a Karel“. Před samotným promítáním nebude chybět povídání s autorem stejnojmenného knižního hitu, podle kterého je film natočen, režisérem Patrikem Hartlem. Vstupenky jsou v prodeji přes portál Plzeňská vstupenka.

„Právě v roce, kdy si Plzeňané připomínají 60 let od vzniku tohoto amfiteátru, se zde uskuteční předpremiéra dlouho očekávaného českého filmu, který se natáčel i v Plzni,“ uvedl za organizátory z JUNIORFESTu Michal Šašek.

V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karla zhmotní Martin Hofmann. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová a Bára Poláková.

Scénu U Znovu ovládne Cyrano

Michal Dlouhý se jako Cyrano opět vrací do Plzně. V rámci festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem se dočkala hra obnovené premiéry z roku 2018. Na představení se mohou diváci těšit v pátek večer, reprízy budou následovat ještě ve dnech 17. a 20. července. Novinkou je obsazení Malvíny Pachlové do role Roxany. Spolu s Michalem Dlouhým se na scénu vrátí Kamil Halbich, Jiří Maryško, Miloslav Tichý, Jan Jankovský či Bronislav Kotiš. V inscenaci se opět objeví i tváře známé z plzeňských divadel nebo předchozích ročníků Divadelního léta.

Vstupenky na představení jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut a také na místě v pokladně U Zvonu, vždy v den představení od 19 hodin.

Oslavy trati Pňovany – Bezdružice

Lokální trať Pňovany – Bezdružice o délce 24 km byla uvedena do provozu 6. června 1901 a nyní tak slaví 120. výročí. I proto se v sobotu 17. července uskuteční velkolepé oslavy a nebude chybět ani sobotní projížďka parním vlakem. Jízdní řád nalezete ZDE. V samotných Bezdružicích bude taktéž připravený bohatý doprovodný program. Lidé mohou vyrazit na prohlídku zdejšího železničního muzea nebo vyrazit na vyhlídkovou jízdu. Chybět nebude ani výstava modelového kolejiště, projížďky drezínou nebo dílnička pro děti. Oslavy potrvají celý víkend.

Brigádníci připravili exponáty Železničního muzea Bezdružicích pro nadcházející oslavy 120 let slavné trati

Pečlivou přípravu věnovali členové spolku Plzeňská dráha a ostatní dobrovolníci všem veřejně vystaveným muzejním exponátům při brigádě na nádraží, kdy se připravovalo Železniční muzeum v Bezdružicích na oslavy 120 let trati Pňovany-Bezdružice. Ty...

Sraz amerických vozidel

Akce Hollywood US cars opět ovládne Pekelný ostrov v Holýšově. Organizátoři slibují více než pětistovku amerických vozů všech kategorií. Chybět nebudou moderní kousky i historická auta. Oficiální zahájení akce je v pátek v podvečer. Sobotní program začíná už v devět hodin. Jelikož se jedná o ukázku amerických vozů, bude tomu tematicky odpovídat i doprovodný program nebo stánky s občerstvením. Zájemci se budou moci podívat například na americký fotbal nebo se účastnit soutěže v pojídání hamburgerů a hotdogů.

Na Jazz do Domažlic, na ska-punk do Plzně

Zahrada pod Chodským hradem v neděli ožije festivalem jazzové hudby. Místní i návštěvníci mohou zdarma vyrazit hned na dva koncerty, oba se odehrají v neděli. Od 19 hodin se milovníkům jazzu představí rodačka z Brna Elena Soneshine se svou kapelou Jocosejazz. Kapela hraje hlavně vlastní skladby, které prokládá například s jazzovými verzemi lidových písní. Hned po ní nastoupí na scénu od 20:30 švédský kytarista Ulf Wakeniu se slovenskou skupinou AMC Trio.

Hudební zážitek slibuje také festival DEPOvLETU, kde organizátoři na každou letní sobotu přichystali nějaký ten koncert. Tentokrát tam vystoupí uskupení Rambanbám. Vtipné, chytlavé a snadno zapamatovatelné texty budou moci zájemci okusit už od 20 hodin. Vstupné je i tentokrát zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Plzeňská dráha

Štítky tipy na víkend, výlet, Plzeň, Domažlice, koncert, divadlo, kultura, Bezdružice, slavnost, film, amfiteátr, vstupenka, festival, představení, Lochotín, Michal Dlouhý, filmový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Předpremiéra filmu, sraz amerických vozů i oslavy legendární železniční trati  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.