Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Přes Plzeňsko se večer přehnala bouřka, hasiči vyjížděli k desítkám popadaných stromů

, aktualizováno 14. července 2021, 7:25

K desítkám případů popadaných stromů vyjížděli v úterý večer hasiči na území celého Plzeňského kraje, přes který se v podvečer přehnal silný vítr doprovázený lijákem. Oproti bouři z minulého týdne jsou ale škody zatím nižší. Jednalo hlavně o odstraňování vyvrácených nebo zlomených stromů a větví. V obci Srby na jižním Plzeňsku měl padnout strom na elektrické vedení. Zasahovalo se ve všech okresech celého kraje.

„Do včerejší půlnoci jsme evidovali v kraji zhruba 100 zásahů spojených s počasím. Téměř všechny se týkaly popadaných stromů. Stromy padaly nejen na komunikace. V několika případech padly i na domy a elektrické vedení. Dvakrát jsme vyjeli řešit situaci po zásahu domu bleskem. V jednom případě poškodil střechu rodinného domu a v druhém to odnesla elektroinstalace rodinného domu. Dnes zásahy pokračují, stále vyjíždíme. V tuto chvíli máme již zhruba 10 zásahů," uvedl k aktuální situaci v regionu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Energetici vyjeli do terénu v noci k odstraňování několika poruch vysokého napětí. Podle mluvčí Skupiny ČEZ Soni Holingerové stále evidují tři na severu Plzeňska. Bez proudu je 20 odběrných míst, dodala.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky bouřka, čhmú, Plzeňský kraj, hasiči, zásahy hasičů, následky řádění bouře, vyvrácené stromy, strom, Srby, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Plzeňsko se večer přehnala bouřka, hasiči vyjížděli k desítkám popadaných stromů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.