Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Po srážce s nákladním autem skončil řidič osobáku v bezvědomí, jeho stav je vážný

, aktualizováno 2. července 2021, 20:00

Vážná nehoda zkomplikovala dnes dopravu na jižním Plzeňsku. Na silnici mezi Číčovem a Vísky se srazilo osobní auto s náklaďákem. Řidič osobáku utrpěl velmi vážná zranění a byl letecky transportován do nemocnice.

„Muž z osobního vozu utrpěl velmi vážná zranění. V bezvědomí na řízené plicní ventilaci jsme ho letecky transportovali na Emergenci Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Podle dosavadních zjištění policie, jel řidič osobního vozu Opet Vectra ve směru od obce Číčov a z dosud neznámých příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozem.

„U řidiče nákladního vozu vyšla dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. U zraněného muže byl nařízen odběr krve,“ doplnila policejní mluvčí Eva Červenková.

Téměř ve stejnou dobu vyjížděli záchranáři také na Klatovskou třídu v Plzni, kde chodkyni srazila dodávka. Žena podle policie přecházela vozovku mimo vyznačený přechod, kde ji srazilo auto. 

Žena utrpěla při dopravní nehodě vážná zranění. Později svým zraněním bohužel v nemocnici podlehla. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou na miste nehody," doplnila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

K podobné a stejně tragické nehodě přitom došlo na stejném místě před dvěma týdny, kdy dvaapadesátiletou ženu smetl třiadvacetiletý mladík v BMW, který od nehody ujel. Později se však k události přiznal i k tomu, že řídil pod vlivem alkoholu. Dotyčné však nepomohl a celou situaci a jen z dálky sledoval, prý byl v šoku. Žena na následky zranění v nemocnici zemřela.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, zranění, policie, Plzeň, chodkyně, osobní auto, náklaďák, doprava, úraz, nemocnice, Číčov, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po srážce s nákladním autem skončil řidič osobáku v bezvědomí, jeho stav je vážný  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.