Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Opilý otec se sotva držel na nohou, kolem něj pobíhaly dvě malé děti

Ocenění pro nejlepšího otce roku rozhodně nezíská pětatřicetiletý cizinec, kterého lidé spatřili, jak se v hodně podroušeném stavu pohybuje v noci po Plzni na Doubravce. Svědky o to víc vystrašilo, že měl muž u sebe dvě malé děti. Tento opilec nebyl jediný, který zaměstnal plzeňské městské strážníky. Řešit museli například i agresivního cyklistu nebo cestujícího v tramvaji, jenž napadl řidičku a urážel cestující.

Opilý muž seděl v nočních hodinách na chodníku a když chtěl vstát, měl hodně velký problém se vůbec udržet na nohou. Kolem něj pak pobíhaly dvě děti. Takový pohled se naskytl lidem v Masarykově ulici v Plzni na Doubravce.

„Osud dvou chlapců lidem nebyl lhostejný a upozornili městskou policii. Brzy na místo dorazili strážníci a vyzvali pětatřicetiletého cizince k provedení dechové zkoušky na alkohol. Naměřili  závratných 4,07 promile. Děti předali strážníci v místě bydliště matce, která kvůli nezodpovědnému jednání muže musela přispěchat ze zaměstnání, aby se o ně postarala. Protože povedený cizinec v opilosti stupňoval agresi a nekontroloval své chování, strávil noc střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Agresivní cyklista

Policii zaměstnal i šestašedesátiletý muž, který pod vlivem alkoholu usedl na kolo, ze kterého posléze spadl. Při pádu se poradil v obličeji. Pomoc mu přivolal řidič taxislužby. „Hlídka po příjezdu zjistila, že cyklista má odřený obličej a krvácí z nosu. O pomoc ale evidentně nestál. Strážníky začal ihned vulgárně urážet. Ti se mu přesto pokusili pomoci a přivolali na místo záchranáře a také hlídku Policie ČR, o kterou si opilý 66letý muž výslovně řekl,“ pokračuje Pužmanová.

S příjezdem záchranářů se muž rozhodně neuklidnil a slovně napadal i zdravotníky. Celá věc vygradovala do té míry, že skončil s pouty na rukou a policejním doprovodem k ošetření do nemocnice. Celou událostí se bude policie ještě zabývat.

Cestující napadl řidičku tramvaje

Ani třetí pětatřicetiletý muž se nechoval zrovna spořádaně a po několika skleničkách alkoholu nastoupil do tramvaje, kde napadl řidičku a nadával i ostatním cestujícím.

„Přes výzvu strážníků odmítal opustit prostor tramvaje a agresivitu stupňoval. Proto byli strážníci nuceni použít donucovací prostředky včetně pout a z tramvaje jej vyvedli. Provedená dechová zkouška prokázala u muže přítomnost 2,17 promile,“ dodala závěrem Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/rebcenter-moscow

Štítky krimi, Plzeň, alkohol, policie, útok, napadení, děti, cyklista, Doubravka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý otec se sotva držel na nohou, kolem něj pobíhaly dvě malé děti  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.