Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

David zemřel v práci při úniku jedovatého plynu, teď chtějí přátelé pomoci rodině a založili sbírku

Obrovská tragédie otřásla životem rodiny z Příchovic na jižním Plzeňsku. Otec dvou dětí před týdnem tragicky zahynul při úniku toxických látek v areálu firmy v Plzni-Skvrňanech. Byl to společenský člověk a miloval život, shodují se místní obyvatelé a jeho přátelé. Právě z jejich iniciativy vznikla také sbírka, kam mohou lidé přispět a symbolicky pozůstalé podpořit.

Sbírka pro děti Davídka a Kubíka. To je všeříkající název transparentního účtu, který založil jeden z přátel oběti tragické události, ke které došlo minulý týden. Únik jedovatých látek zasáhl sedm lidí, čtyři z nich museli záchranáři resuscitovat, tři nepřežili.

„Bohužel jednou z obětí byl i náš příchovický občan, šestačtyřicetiletý kluk. David byl hodně družný, miloval život a byl společenský. Hlavní iniciativu na sebe vzali házenkáři, kteří chtěli rodině pomoci. My jsme je jako obec podpořili, i na mě jako na starostku se obraceli lidé s dotazy, jak by mohli pomoci,“ říká starosta obce Příchovice Pavlína Nohavová.

Účet bude otevřený do září. Samotné oznámení sbírky mělo na sociálních sítích obrovský ohlas a stovky sdílení. „Doufám, že to rodině pomůže. I kdyby peníze hned nevyužili, budou vědět, že na ně někdo myslí a chce pomoct,“ dodala Nohavová.

K úniku toxických látek došlo v areálu společnosti SUEZ, který se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů. Případ si již převzali kriminalisté. „Plzeňští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. Ve věci budou vyžádány znalecké posudky," dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky Plzeň, únik chemikálií, Příchovice, sbírka, pomoc, rodina, jed, Plzeňský kraj, Suezský průplav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David zemřel v práci při úniku jedovatého plynu, teď chtějí přátelé pomoci rodině a založili sbírku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.