Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Milovníci moderních technologií se opět dočkají festivalů Dronfest a Inovujeme Plzeň

Pandemie koronaviru slábne, a tak se Plzeňané opět mohou těšit na oblíbené akce. Na přelomu září a října se uskuteční festival pro studenty Inovujeme Plzeň. Na něj poté naváže událost zaměřená na drony, která patří mezi největší nejen v Česku, ale dokonce i na světě.

Oba festivaly mají za cíl popularizovat technologie, přiblížit je široké veřejnosti a ideálně podnítit u dětí a mladých lidí zájem o studium technických oborů,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

První z festivalů, Inovujeme Plzeň, je zaměřený hlavně na studenti a ty, kteří mají zájem o technologie budoucnosti. „Jde o největší setkání inovátorů v západočeské metropoli, sejdou se zde kapacity v oblasti technologií a umělé inteligence, chybět nebudou zajímavé přednášky, představí se řešení pro chytrá města, návštěvníci se seznámí s univerzitním výzkumem a podobně. Věříme, že zejména pro technicky zaměřené studenty se může tento festival stát místem, kde potkají své budoucí zaměstnavatele,“ vysvětluje Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Na festival Inovujeme Plzeň pak naváže první říjnový víkend, tedy 2. a 3. října, Dronfest. „Letos půjde o pátý ročník. Oblíbené jádro programu zůstává stejné, lidé se mohou těšit na přednášky s tematikou dronů, letecké ukázky, závody v FPV létání, tedy závody s malými, velmi rychlými drony, a veletrh firem, které podnikají s bezpilotními letouny,“ vysvětlil Tomáš Cholinský, ředitel úseku SIT Port Správy informačních technologií města Plzně.

Letos plánují organiátoři více přednášek. Zájemci se také už mohou hlásit do soutěží o nejlepší pořízené video či fotografii z dronu a také do soutěže DronApp pro studenty do 30 let, kteří mohou přihlásit svůj nápad nebo již hotový projekt, jenž nalezne využití v oblasti bezpilotního létání. Může to být aplikace, konstrukční nebo inovační řešení, design a podobně. Kdo se nebude moci na festival dostavit osobně, ten bude moci sledovat on-line přenos.

Více informací najdete na webových stránkách jednotlivých akcí, a to inovujemeplzen.cz a dronfest.cz. Aktuality budou organizátoři zveřejňovat také na facebookových událostech. Vstupné na oba festivaly je zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky technologie, akce, Plzeň, Dronfest, Inovujeme Plzeň, vzdělávání, festival, dron, přednáška, pandemie covidu-19, Česko, ODS, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci moderních technologií se opět dočkají festivalů Dronfest a Inovujeme Plzeň  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.