Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Vlnu veder završí silné bouřky, meteorologové vydali výstrahu

Tropické teploty zasáhly celou republiku, zejména pak západ Čech, kde opakovaně padaly teplotní rekordy. K horkým dnům patří také bouřky, které dorazí dnes odpoledne. Podle meteorologů je může doprovázet silný vítr o rychlosti 70 kilometrů v hodině. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu zatím platí do pondělního rána.

V neděli pozdě odpoledne, večer a v noci na pondělí očekávají meteorologové silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, kroupami a přívalovými srážkami, při nichž může napršet zhruba 30 milimetrů vody.

„Lokální přívalový déšť může ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy či sklepy. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,“ upozorňují meteorologové. Pozor by si měli dávat také řidiči. Vysoké teploty nad třicet stupňů Celsia se v Česku drží už čtvrtý den po sobě a podle předpovědi vydrží až do pondělí, kdy se ochladí a bude pršet.

Úchvatná, ale nebezpečná podívaná, meteoroložka radí, jak se při bouřce správně zachovat

Horké dny s sebou přinášejí také bouřky. Během celého roku se podle meteorologů na jednom místě vyskytne až 35 bouřkových dní, většina z nich připadá na letní měsíce, kdy řada lidí s oblibou vyráží na výlety do přírody. Zní to možná banálně, ale...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/George Alexandru

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzenský kraj, výstraha, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlnu veder završí silné bouřky, meteorologové vydali výstrahu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.