Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šumavské středisko Ski&Bike Špičák vstupuje do každodenního provozu

Do každodenního provozu vstupuje od úterý 15. června největší horský areál v Plzeňském kraji, šumavský Ski&Bike Špičák. Prodlužuje se tak doba provozu lanovky vedoucí na vrchol Špičáku ve všední dny od 9 do 17 hodin, o víkendech a o svátcích pak až do 18 hodin.

„Návštěvnost pěších turistů je zatím i kvůli vlivu chladnějšího a deštivého májového počasí o něco málo menší než loni. Hned po otevření hranic, když padla covidová cestovní omezení, nám ale naopak narostly počty německých bikerů, takže jsme zatím celkově spokojeni,“ říká ke čtyřem předchozím víkendům provozu ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Kromě dosud otevřené rozhledny a bikeparku je od půlky června největším lákadlem pro veřejnost otevření jedné z nejhezčích turistických tras z vrcholu Špičáku na nejznámější ledovcová jezera - Černé a Čertovo. Potrvá do 15.září, kdy se kvůli ochraně místní přírody, zejména vzhledem k hnízdění tetřeva, vrací provozní režim opět jen na víkendy a svátky a obě cesty se zase pro turisty uzavřou.

Jejich trasa představuje zhruba čtyřkilometrové výšlapy, na kole se po nich jezdit nesmí. Obě jsou pro letní turistiku opět připravené jako naučné stezky. K Černému jezeru vede přes jedno z hlavních evropských rozvodí, Datlíkova stezka, k Čertovu pak Zajícova. Optimální je vyjet lanovkou na vrchol Špičáku a přes mezizastávku na rozhledně se pak po nich vydat k jezerům. 

Středisko už znovu nabízí i své ubytovací kapacity. „Zájem o tyto služby není před prázdninami velký, chybí nám školní a jiné sportovní kurzy, ale červenec a srpen už máme slušně zaplněný. Volná místa přesto zatím pořád jsou,“ doplňuje Kasík. V areálu kompletně zmodernizovali prostornou tělocvičnu a její vybavení, takže nyní nabízí optimální zázemí pro celoroční soustředění sportovních oddílů nebo mimoškolní akce.      

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, letní sezóna, lanovka, bike park, Šumava, Špičák, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavské středisko Ski&Bike Špičák vstupuje do každodenního provozu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.