Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Park Chvojkovy lomy čeká obnova mobiliáře, nově se objeví i stroje na cvičení

Oživení mobiliáře čeká park Chvojkovy lomy, který se nachází na území městského obvodu Plzeň 2 - Slovany. Vzhledem k opotřebování laviček, odpadkových košů i dalšího zařízení parku a také k současným zvyšujícím se potřebám sportování venku se vedení městského obvodu rozhodlo, že zastaralé prvky obnoví. V parku se nově objeví také stroje na cvičení. Následně každý rok plánuje obvod přidat alespoň jeden nový cvičící prvek.

„Ve Chvojkových lomech plánujeme nahradit stávající zastaralý mobiliář novým, který bude ve sjednoceném designu. Také bude nainstalován nový piknikový kout s pítkem. Naší podmínkou realizace je funkčnost, finanční nenáročnost a jednoduchost provedení. Realizace by měla proběhnout ještě v tomto roce. Ale například oblíbené dětské hřiště s lochneskou zůstane zachováno v současné podobě,“ sdělil místostarosta městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Jan Fluxa (TOP 09).

„V parku oživíme zeleň výsadbou nových stromů a umístíme zde nové sestavy pro cvičení: workoutové hřiště a venkovní tělocvičnu pro seniory, mládež i handicapované, aby se rozšířila možnost v parku si zacvičit a udělat tak něco pro své zdraví,“ doplnila místostarostka městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Eva Trůková (ODS).

Obnovou projde také železobetonová konstrukce kopírující kruhový tvar záhonu růží, na jehož zadní stranu bude umístěna pohledová clona z dřevěných latí, která bude kopírovat její tvar.

Park Chvojkovy lomy vznikl v 60. letech 20. století na základě projektu Miloslava Hrubce a Bohumila Kmínka. Původně se tam těžil pískovec. Svoji současnou podobu park získal během rekonstrukce v letech 1995–1997 provedené podle návrhu architekta Václava Šmolíka. Městský obvod zde pořádá každoroční akce jako např. Milník bigbítu, Hudební odpoledne pro seniory a další.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drahomíra Bílková / Městský úřad Plzeň 2 Slovany

Štítky Chvojkovy lomy, park, obnova parku, obnova mobiliáře, stroje na cvičení, cvičící prvky, Slovany, městská část, Lomy, nábytek, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, TOP 09, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Chvojkovy lomy čeká obnova mobiliáře, nově se objeví i stroje na cvičení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.