Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Západní Čechy zasáhnou silné bouřky, místy budou padat i kroupy

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které mají v sobotu odpoledne zasáhnout také Plzeňský kraj. Podle předpovědí by mohlo spadnout kolem 30 milimetrů srážek, místy je doplní také kroupy. Výstraha platí od zítřejšího poledne, k večeru by měly bouřky slábnout.

Výstrahu před silnými bouřkami vydali meteorologové dnes dopoledne a platí od sobotní 12 do 20 hodiny večer. „Místy se budou vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů a v menší míře i s kroupami,“ uvedli meteorologové. Večer podle nich mají bouřky slábnout. Kromě Plzeňského kraje platí výstraha pro velkou část Středočeského a Ústeckého kraje, pro Prahu, Karlovarský, Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj a Vysočinu. 

„Lokálně se očekává intenzivní déšť s možností rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a podobně. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snižte rychlost jízdy a jezděte velmi opatrně,“ doporučují meteorologové.

V sobotu naměříme od 23 do 26 °C, na horách 19 až 22 °C. Neděle bude od rána oblačná, místy s přeháňkami a ojediněle bouřkami. Na západní části území budou srážky četnější. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 20 do 24 °C.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com / jplenio

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, výstraha, bouřka, Západní Čechy, Český hydrometeorologický ústav, Praha, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Karlovarský kraj, Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západní Čechy zasáhnou silné bouřky, místy budou padat i kroupy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.