Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pořádně silný vítr zasáhne dnes v poledne západ Čech, hrozí nebezpečí pádu stromů

Pořádně foukat to dnes bude na západě Čech. Silný vítr zasáhne Plzeňský a Karlovarský kraj v poledne. Výstrahu vydal dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) a platí od 12.00 hodin až do 20.00. Meteorologové varují, že vítr může způsobit nejen škody na majetku, ale také komplikace v dopravě.

Silný vítr s deštěm se přehnal přes Plzeňský kraj už v noci na úterý. Ale to nejhorší nás čeká teprve dnes. V nárazech může mít vítr rychlost přes 65 kilometrů za hodinu. Podle meteorologů může vichřice způsobit pády jednotlivých stromů, ale nelze vyloučit ani devastaci celých lesních porostů. V pohotovosti budou zejména hasiči, které čeká odstraňování padlých stromů přes komunikace.

Meteorologové varují i před škodami na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zahradní nábytek, zabezpečit skleníky apod. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách se doporučuje omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Ohodnoť článek

Foto HZS ČR

Štítky vítr, předpověď, počasí, polomy, výstraha, ČHMÚ, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, strom, Plzeňský kraj, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořádně silný vítr zasáhne dnes v poledne západ Čech, hrozí nebezpečí pádu stromů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.