Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Uprchlíka z psychiatrické nemocnice dopadli policisté v kradeném autě

Osmadvacetiletý muž utekl ze zdravotnického zařízení v Dobřanech, kam byl převezen poté, co se pokusil o sebevraždu v policejní cele. Do pátrání se zapojil také psovod se služebním psem a vzlétl i vrtulník s termovizí. Policisté dotyčného dopadli na cestě do Líní, kam měl namířeno v kradeném voze.

Během pár dní toho zvládl osmadvacetiletý muž poměrně hodně. Začátek jeho příběhu začíná u benzinové stanice na severním Plzeňsku. Svého známého, který mu dlužil tisíc korun, chtěl přinutit, aby pumpu vykradl.

„K tomu nedošlo, neboť muž po příchodu na čerpací stanici místo loupeže přivolal na místo policii. Hlídka, která na základě oznámení přijela, zadržela čekajícího návodce přímo ve vozidle. Po provedení potřebných úkonů byl zadržený muž převezený do policejní cely,“ vysvětluje policejní mluvčí Eva Červenková.

Tam se ale demonstrativně sebepoškodil a hrozilo, že by se pokusil o sebevraždu. Z tohoto důvodu jej převezli do Psychiatrické nemocnice v Dobřanech. Dlouho zde však nepobyl, když pod dohledem personálu přecházel z jedné budovy do druhé, dal se totiž na útěk.

„Na místo se kromě dobřanských policistů dostavilo několik policejních hlídek včetně psovoda se služebním psem. Díky dobrým letovým podmínkám mohl odstartovat i vrtulník s termovizí. Policistům se během šetření podařilo zjistit, že muž běžel směrem k obci Vstiš. Všechny policejní hlídky, včetně vrtulníku, proto začaly propátrávat nepřehledný terén v okolí uvedené obce,“ popisuje mluvčí.

V tu chvíli se ale na lince 158 rozezvonil telefon. Šlo o hlášení krádeže auta, který nechal jeho majitel nastartované a bez dohledu před svým domem. V autě bylo ale nainstalované lokalizační zařízení a policisté tak mohli přesně zjistit polohu auta.

„Vozidlo se mělo nacházet v danou chvíli v Plzni a směřovat k dálnici D5. Do pátrání po vozidle se proto zapojilo několik policejních hlídek. Dle lokalizačního zařízení bylo zjištěno, že řidič s vozidlem jede do obce Líně, do které směřovaly i policejní hlídky. Ty nalezly odstavené odcizené vozidlo v jedné z ulic uvedené obce a krátce na to zadržely i muže, který se k řízení vozidla doznal,“ dodala mluvčí.

Jak se ukázalo, jednalo se právě o uprchlého pacienta, po kterém tak usilovně pátrali. Je už jen drobným detailem, že má muž vystaven zákaz řízení. O jeho vzetí do vazby bude ještě dnes rozhodovat soud.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, pacient, pátrání, Dobřany, přepadení, psychiatrie, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlíka z psychiatrické nemocnice dopadli policisté v kradeném autě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.