Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Velké manévry u nákladního vlaku z východní Evropy, policisté pátrali po migrantech

Velká pobytová kontrola zaměřená na nelegální migraci. Tak by se daly ve zkratce popsat manévry u nákladního vlaku ve Vejprnicích. Kromě uprchlíků zde policisté hledali i stopy po zbraních, střelivu nebo omamných látkách. Do akce se kromě cizinecké policie zapojili i pracovníci Českých drah nebo hasiči. Místo monitoroval vůz s termovizí i několik psovodů.

Není to tak dávno, kdy policisté odhalili u Štěnovic osm cizinců, kteří vyskákali z kamionu a pátrat po nich musel i vrtulník. Nyní se kontroly zaměřily i na nákladní vlaky. Jedna taková se odehrála krátce po jedné hodině ráno na železniční stanici ve Vejprnicích. Policisté si zde vytipovali odstavenou soupravu.

„Cílem kontrolní akce bylo zejména efektivní odhalování nelegální migrace a přeshraniční trestné činnosti. Jednalo se o mezinárodní nákladní kontejnerový vlak jedoucí z východní Evropy. Kromě šesti policistů cizinecké policie se akce zúčastnili také tři policejní psovodi se služebními psy. Policisté společně s dalšími spolupracujícími složkami zkontrolovali všechny kontejnery nákladní soupravy, kdy se zaměřili zejména na to, zda není porušen jejich povrch, či zda se ve vytipovaných místech soupravy nikdo nenachází,“ vysvětluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Celou dobu okolí monitoroval i policejní vůz s termovizí. Během kontroly policisté nezjistili žádné narušení kontejnerů a nenašli ani žádného nelegálního pasažéra. Souprava tak mohla pokračovat dál v jízdě. Ačkoli policejní akce tentokrát nic neodhalila, neznamená to, že by se s nimi končilo.

„Policisté plánují v obdobných součinnostních akcích s dalšími subjekty pokračovat i nadále,“ dodala mluvčí. Do celá akce se zapojili členové cizinecké policie, pracovníci ČD Cargo, lidé z Generálního ředitelství Správy železnic i hasiči.
 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČD Cargo

Štítky krimi, Cizinecká policie, pátrání, uprchlíci, migranti, vlak, Východní Evropa, Vejprnice, České dráhy, Štěnovice, ČD Cargo, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké manévry u nákladního vlaku z východní Evropy, policisté pátrali po migrantech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.