Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z kamionu u Plzně vyskákalo osm cizinců, po uprchlících pátral i policejní vrtulník

Policejní vrtulník se světlometem pátrající ze vzduchu, služební pes a policisté ze zásahové jednotky v terénu. Tak to vypadalo v pondělí večer v okolí Losiné. Důvodem bylo osm cizinců, kteří krátce předtím vyskákali z nákladového prostoru návěsu jednoho kamionu. Ten zaparkoval kvůli vykládce v objektu firmy ve Štěnovicích na Plzeňsku. Skupina se ihned rozprchla po okolí. Okamžitě se rozběhla velká pátrací akce. 

„Na tísňovou linku 158 policie přijala ve 20:20 hodin oznámení o tom, že ve firmě v katastrálním území obce Štěnovice bylo při vykládce zboží v nákladovém prostoru návěsu tahače Renault mezi paletami nalezeno osm osob cizí státní příslušnosti. Všichni cizinci poté vyskákali ven a utekli směrem na Losinou,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ihned po nich začalo pátrat několik policejních hlídek, do akce se zapojil i psovod se služebním psem a dále družstvo zásahové jednotky. Povolán byl i vrtulník Letecké služby Policie České republiky, aby monitoroval situaci a pátral ze vzduchu.

„Díky perfektnímu a rychlému nasazení byli do hodiny zásahovou jednotkou tři běženci zajištěni na čerpací stanici v obci Losiná, dalších pět cizinců se podařilo díky informacím z vrtulníku zajistit v blízkosti čerpací stanice,“ řekla mluvčí policie.

Všech osm mladých mužů je zajištěno a policisté z cizinecké policie pracují na jejich identifikaci. Zadržen byl i devětapadesátiletý řidič nákladního vozidla kvůli dalším potřebným úkonům. „Případ si převzali kriminalisté Územního odboru Plzeň venkov. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cizinci, pátrání, uprchlíci v kamionu, kamion, zásahová jednotka, vrtulník, zásah policie, imigranti, Plzeň, Losiná, policie, Štěnovice, Plzeňský kraj, Renault, Policie České republiky, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z kamionu u Plzně vyskákalo osm cizinců, po uprchlících pátral i policejní vrtulník  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.