Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nechávají schválně umírat pacienty, líčí muž na tajném videu z FN Plzeň, podala na něho trestní oznámení

Snažil se lékařům říct, jak mají léčit jeho těžce nemocnou matku. Místo klidné diskuze zdravotníkům ale nadával, tajně si je natáčel, procházel se po chodbách nemocnice a mluvil s pacienty. Těm tvrdil, že je lékaři nechávají schválně umírat. Fakultní nemocnice Plzeň už na muže podala trestní oznámení.

„Tak toto je covid oddělení v plzeňské fakultní nemocnici, pustili mě sem jen proto, že mi umírá matka. Patrně proto, že ji odmítají dát Isoprinosine nebo Inverktimin. S lékařema není řeč, nejsou to žádní lékaři. Proč tam jsou? Kdyby tam byla cvičená opice, tak toho udělá víc, než tito přeplácení lékaři,“ líčí Pavel Hlávka u videa, které tajně pořídil v nemocnici na Borech.

Dle jeho slov přijel navštívit matku, kterou půl roku neviděl. Ve videu lékaři přiznává, že si uvědomuje, že její stav není dobrý. „Nevím, jak se nakazila. Je ležák po mrtvici. Vím, že na tom není dobře. Je napůl ochrnutá, nemůže komunikovat, ale to trvá už tři roky. Byla naprosto v pořádku,“ popisoval Hlávka jednomu z lékařů.

Do nemocnice dorazil i s léky a snažil se personálu vnutit, aby je matce podali. Lékaři se mu to snažili vysvětlit, marně. „U vaší matky je akutní ledvinové selhání a já ji nemohu Inverktimin podat,“ říká na videu doktorka.

Ivermektin je léčivá látka, která se používá proti parazitům. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) doporučoval lék distribuovat praktickým lékařům, ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že by si jej sám nevzal. Nakonec ale ministerstvo umožnilo lék podávat podle uvážení lékaře při experimentální léčbě covidu

Podle Hlávky lékaři odmítali matce zmíněné léky podat po celou dobu její hospitalizace v nemocnici. „Nechali jste to dojít takto daleko, je to vaše vina. Máte dělat všechno proto, abyste jí pomohli. Nebyli jste schopni jí dát lék, co by ji zachránil,“ křičel téměř na jednoho z ošetřujících lékařů.

Celý rozhovor si vyslechly i další dvě ženy, které ležely s jeho matkou na pokoji. „Vidíte to, mohou zachránit i vás a neudělají to,“ říká Hlávka na videu. Na to mu jedna odpovídá, že jim stejně není pomoci. „Já vím, že to jde, ale neudělají to. Raději vás tu nechají umřít,“ tvrdí pacientkám.

Jeho matka pár dní po této návštěvě zemřela. Celý záznam, který Hlávka umístil na internet má téměř tři hodiny. Vše je proložené telefonáty s lékaři i policií. S tou ostatně bude mít ještě co dočinění, neboť na něj vedení nemocnice podalo trestní oznámení.

Hlávka na skrytou kameru natočil i další pacienty

„Svým chováním zneužil důvěru všech přítomných, protože na oddělení pořídil nahrávky bez souhlasu zaměstnanců a co hůře, i bez souhlasu vyobrazených pacientů. Nahrávky následně sestříhal a zveřejnil s cílem poškodit dobré jméno Fakultní nemocnice Plzeň,“ říká její ředitel Václav Šimánek.

Podle něj šíří muž lživé informace o zabíjení pacientů, což může u lidí vyvolat silnou nedůvěru v péči lékařů. „FN Plzeň postupuje při léčbě pacientů (nejen s onemocněním COVID-19) s maximální péčí a v souladu s nejnovějšími doporučeními odborných společností. Zdravotníci jsou již fyzicky a psychicky vyčerpaní, ale přesto odvádí stoprocentní výkon ve prospěch pacientů. O to více pak cítí velkou frustraci, pokud jim lidé nedůvěřují a snaží se mnohdy i silou donutit odborníky k jinému druhu léčby či péče a berou takzvaně “zákon do vlastních rukou,“ dodal Šimánek.

Reakce na video jsou rozporuplné

Odkaz na video dal Hlávka také na své sociální sítě. Jedni z komentujících měli pochopení, vyjadřovali soustrast a děkovali za video. „Poslouchali jsme s manželem Vaše vysílání, jste úžasný člověk za to, co jste se pokusil udělat pro vaši maminku. Moc si Vás vážíme. Je strašné, co se v této zemi děje,“ psala paní Zdeňka H. Podobně reagovala například i Soňa C. „Děkujeme za svědectví, které jsi vykonal. Šíříme dál pro probuzení se lidí do skutečnosti.“

Pavel Hlávka založil rádio Svobodný vysílač a patří mezi známé šiřitele konspiračních a dezinformačních teorií. Už před několika lety přišel kvůli šíření nenávisti o svůj kanál na populární síti YouTube

Stejně tak se ale objevovaly i opačné reakce. „Promarnil jste jedinou a poslední příležitost se důstojně rozloučit se svojí maminkou! Chtěla od vás lásku a držet za ruku, pohladit.... vy jste ji tak bezohledně vystresoval,“ stojí v jednom ze zhruba 50 komentářů. Rozčarování, údiv a snad i rozčilení neskrývala ani Hana N. „Vaší matky je mi líto, ale nakolik jste vy zdravotnicky vzdělaný, abyste diktoval lékařům léčbu? Tahle nemoc umí být krutá, ale vy jste hyena. Je mi z vás zle,“ konstatovala.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, nemocnice, FN Plzeň, policie, lékař, pacient, Fakultní nemocnice Plzeň, trestní oznámení, Václav Šimánek, ANO 2011, Andrej Babiš, Jan Blatný, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechávají schválně umírat pacienty, líčí muž na tajném videu z FN Plzeň, podala na něho trestní oznámení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.