Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Svědek drobné nehody zachraňoval řidiče, který nedýchal a nejevil známky života

O život padesátiletého motoristy bojoval dnes ráno svědek drobné dopravní nehody. Duchapřítomně muži poskytl první pomoc, přivolal záchranku a následně ho předal do péče profesionálů z letecké záchranné služby.

Událost se stala dnes kolem 9:15 hodin ve Stříbře na Tachovsku. Ulicí Soběslavova ve směru do centra obce jel s osobním vozidlem Škoda Fabia padesátiletý řidič. „Ze svědecké výpovědi vyplývá, že motorista s vozidlem zastavil na křižovatce ulic Soběslavova, Palackého a 28. října z důvodu vyvolaného silničním provozem. Krátce po zastavení se vozidlo samovolně rozjelo do prázdného prostoru křižovatky, který přejelo a na protější straně narazilo levou přední částí do zábradlí,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Řidič, který za uvedeným vozidlem před křižovatkou zastavil, vyběhl ven z vozidla a muži, jenž ve fábii nedýchal a nejevil známky života, začal okamžitě poskytovat první pomoc. Na místo přivolal záchrannou službu. „Zdravotníci si muže převzali do své péče a následně jej letecky transportovali ve vážném stavu do nemocnice,“ řekla mluvčí.  

Příčina drobné dopravní nehody se škodou za 2000 korun se vyšetřuje, policie v tuto chvíli nemůže vyloučit náhlou zdravotní indispozici řidiče. S ohledem na zdravotní stav řidiče, nebylo možné provést dechovou zkoušku, a tak byl proveden odběr krve.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, záchrana života, první pomoc, letecká záchranná služba, okres Tachov, Škoda Fabia, Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svědek drobné nehody zachraňoval řidiče, který nedýchal a nejevil známky života  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.